Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Iohannis le-a pus românilor SUA în coaste

Zoom Iohannis le-a pus românilor SUA în coaste

Jurnalul lui Klaus Iohannis (președintele României și sufletul petrecerii)

1 ianuarie 2016

Dragă jurnalule, e foarte frumos aici în Florida. Nici nu se compară cu România. Am întrebat un localnic cînd au fost ultima oară -15 grade și viscol și mi-a zis că nici nu-și mai aduce aminte. Bine, se poate să nu-și mai aducă aminte și pentru că era foarte bătrîn. Știi cum la noi oamenii își trimit bătrînii în parc sau în autobuz? Ei bine, americanii își trimit bătrînii în Florida. Știu, nu te-ai fi așteptat să plec în vacanță tocmai în mijlocul publicului-țintă al Antenei 3, dar așa sînt eu, un tip spontan și imprevizibil. Toată lumea îmi spune asta.

2 ianuarie 2016

Atacurile adversarilor mei mă lasă rece, deși afară e foarte cald și chiar acum stau pe marginea piscinei și beau suc dintr-un ananas. Este o minciună că am purtat aceeași cravată și în mesajul video de Crăciun, și în mesajul video de Anul Nou. Erau cravate diferite. Identice, dar diferite. Nu v-am zis că sînt spontan și imprevizibil? Am 25 de cravate la fel.

3 ianuarie 2016

Sînt sigur că și 2016 va fi un an minunat. N-are cum să nu fie. Îmi apar cărțile. Cum care cărți? Alea noi. Cartea de gastronomie Pas cu pas, gătesc caras, cartea de colorat Pas cu pasul ștrengarului, romanul SF Fuga.

Carmen tocmai mi-a zis o chestie pe care n-o știam. Cică criza imobiliară a pornit din Statele Unite. Păi, nu le-ar fi rușine de nenorociți!… Deci din cauza lor am ajuns să pierdem case în instanță!

 

Jurnalul lui Cristi Borcea (președintele unui vis)

1 ianuarie

Înțeleg că președintele a sărbătorit Revelionul în Florida. Are gusturi, ce să zic. Din păcate, puțini își dau seama că vizitele astea ale lui în America mi se datorează și mie. Păi, s-ar mai fi dus Iohannis în fiecare iarnă, de sărbători, în Florida, dacă nu găsea acolo mâncare tradițională românească la shaormeria mea?

2 ianuarie

Nu-mi trebuie să mă duc în Florida. La mine-n celulă mă simt ca pe plajă. Niște deținuți care încearcă să evadeze săpând un tunel mi-au adus și mi-au întins pe jos tot nisipul peste care au dat.

3 ianuarie

Dragă jurnalule, mă întreb dacă te pot folosi ca lucrare științifică, pentru a ieși mai repede din pușcărie. Ar trebui să pot. E vorba aici, în însemnările mele, despre șmecherie, care e o știință.

4 ianuarie

Nu știu când o să ies din pușcărie, dar nici nu mai contează. Am aici tot ce-mi doresc. Femei, băutură, sală de forță. Și sunt atât de șmecher printre deținuți încât nici nu trebuie să lucrez la aparate. Îi pun pe niște fraieri să tragă de fiare în locul meu.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale