Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

ÎPS Teodosie, un bun creștin

Zoom ÎPS Teodosie, un bun creștin

ÎPS Teodosie macină mai departe amuzat la tot ce înseamnă civilizație, bun-simț, drepturi. Se aude ca un șobolan harnic într-o noapte liniștită.

În cazul declarațiilor despre femei, dăunătorul este însă un bun creștin. Omul predă Biblia la Teologie. Oricât de prost ai fi, tot dai peste pasajele în care femeia e așezată pe scara ființelor acolo unde-i este locul – puțin deasupra lui Grivei.

Turnătorul Teodosie e un bun creștin. În acest caz, nu la el e problema. Ci, culmea, la toți ceilalți șefi din BOR care plâng pe umărul femeii acum. Ei sunt creștinii în pană de cuvânt dumnezeiesc, nu turnătorul nostru.

Efeseni, 5:22: „Nevestelor, fiți supuse bărbaților voștri ca Domnului“.

Și tot în Efeseni se spune: „Încolo, fiecare din voi să-și iubească nevasta ca pe sine; și nevasta să se teamă de bărbat“.

Timotei, 2:12 – 2:14: „Femeii nu-i dau voie să-i învețe pe alții, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere. Căci întâi a fost întocmit Adam, și apoi Eva. Și nu Adam a fost amăgit; ci femeia, fiind amăgită, s-a făcut vinovată de călcarea poruncii“.

Corinteni, 14:34 – 14:35: „Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice și Legea. Dacă voiesc să capete învățătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbații lor în casă; (…)“.

Poți s-o ții așa o vreme bună, lumea creației, lumea Bibliei este una profund misogină. Din prostie, Teo a fost cât pe-aci să deschidă o discuție cu mult mai importantă. N-a fost să fie.
Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Este usor sa te raportezi acum la o conjuctura care era acum 2000 de ani. Daca ne uitam la socitatea din acele vremuri lucrurile nu erau chiar usoare, nici chiar pentru Apostoli … Acum oricine poate scoate pe gura orice. Satira, satira dar cum mai multa inteligenta …

 2. #2

  …cu asemenea trompetist din evul mediu si cu strambaturi ale limbii romane, in rugaciunile din biserici ( gresalele, in loc de greselile, slava in loc de marire, praznic, in loc de sarbatoare,etc) cu enoriasi analfabeti pupatori de poale nespalate ale preotilor, precum si ridicarea in slavi a ortodoxiei rusiei, care chipurile ne este “sora”, mergem mai “departe” spre …pierzanie..!! …si cand te gandesti ca polonezii, au fost la inceputuri cerstinati prin ortodoxie, dupa care ,constatand “binefacerile”,prin agresiune ale rusiei(ortodoxie iubitoare de pace, cu arma’n mana), a renuntat la ortodoxie si a trecut la catolicism, mergand la pas cu lumea …..civilizata!! Aia DA,…revolutie!!!

  • #3

   Dl. Alex, poate știți că în limba română există cuvinte care sunt diferite că formă dar au același înțeles.Aceste cuvinte se numesc sinonime deci nu e nici o “strâmbătură a limbii române”.
   De unde știți dvs. că enoriașii sunt analfabeți și preoții nespălați?
   Cine v-a spus dvs că polonezii au fost creștinați ortodocși?
   Se pare că dvs sunteți mai analfabet decât “enoriașii analfabeți” de care pomeneați în comentariu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Balada țăranilor fictivi

  22 iunie 2021

  Astăzi orașul vaccinează satul, o, Doamne, ce frumos poate să sune: cei goi să exerseze dezbrăcatul, cei morți să exerseze-o-ngropăciune ! I-ați vaccinat și-n nouă sute șapte, vîrîndu-le pe gît pămîntul […]

 • Armata morților se pune în mișcare

  22 iunie 2021

  Morții dispăruți în lunile pandemiei au început să reapară. Acum au acte în regulă, identitate și adresă. Au redevenit cetățeni ai României, cu drepturi și libertăți, și își trăiesc somnul […]

 • Campania de explicații merge ca unsă

  22 iunie 2021

  Armata română, care coordonează campania de vaccinare prin viitorul general Valeriu Gheorghiță, are explicații. Mai ales pentru faptul că de luni, deja, scade constant numărul persoanelor care se vaccinează zilnic. […]

 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]