Dristor – Cartierul a apărut în jurul unei vechi stații de metrou din perioada medievală, pe care călătorii o foloseau ca să ajungă în zona Unirii, la curtea domnească. La acea vreme nu existau trenuri electrice, așa că pe liniile de metrou circulau vagoane trase de cai și mânate de vizitii pricepuți. În limbajul vremii, „hăis“ însemna că peronul e pe partea stângă, în timp ce sintagma „cea“ semnaliza un peron pe dreapta.
Grozăvești – Primii studenți s-au stabilit aici încă din secolul al XVIII-lea, deși la acea dată nu exista nici o universitate în București. Dar dacă le ziceai că nu există încă o universitate, ei îți spuneau că oricum nu pentru studii au venit, ci ca să prindă un loc de cazare și să-și facă un rost în București, pentru că oricum diploma aia nu folosește la nimic și ei nu știu pe nimeni care s-a angajat datorită diplomei.
Titan – Cartierul a fost întemeiat de unul dintre boierii Ghiculești pasionați de chimie. El a fost și cel care i-a dat numele elementului său chimic preferat: titanul. În semn de respect pentru descălecătorul acestui cartier, în toate blocurile din Titan e afișat periodic, pe lângă tabelul cu întreținerea, și un tabel periodic al elementelor.
Iar cei de la Curtea Domnească parcurgeau traseul în sens invers pt a se aproviziona cu zarzavat de la bulgarii atrași de denumirea familiară a stației de metrou