28 martie
Am fost la Mega să-mi iau un iaurt de 150 de grame și am întârziat foarte mult pentru că doamna de la casă a trebuit să-mi desfacă antifurtul. Acum există antifurt pentru orice: pate de ficat, conservă de pește, batoane Snickers, crănțănele, șervețele uscate. Acum chiar și să primești restul durează o veșnicie, pentru că vânzătoarea trebuie mai întâi să scoată antifurtul de pe pachetul de lame Orbit.
29 martie
Am fost la piață și-am dat 90 de lei pe câteva legume și-o salată. Nu-mi dau seama dacă e vorba de inflație galopantă sau sunt eu un prost negociator. Cred, totuși, că n-a fost o idee bună să licitez pentru o legătură de ridichi cu pensionara aia care venise cu tramvaiul tocmai din celălalt capăt al orașului.
30 martie
Incredibil cum se schimbă vremurile! Au băgat ăștia case unde-ți scanezi tu produsele și le plătești fără să mai intri în contact cu un angajat al magazinului. Totul se automatizează. Mă-ntreb ce se-ntâmplă cu produsele care au antifurt. Oare scoți tu singurul antifurtul, acasă, după ce ai plecat cu produsul fără să-l plătești?
Oricum, e incredibil că magazinele au destulă încredere în clienți să-i lase să-și scaneze singuri produsele, dar nu suficientă încât să nu pună antifurt pe o conservă de pește oarecare.
Și mai am o nelămurire. Oare nu s-au scumpit și antifurturile, ca urmare a inflației? De unde abundența asta de antifurturi în magazinele românești? Cum de-și permit magazinele să cumpere atâtea antifurturi? Poate că ar trebui să-mi deschid și eu o firmă care produce antifurturi, ca să combat efectele inflației.
1 aprilie
M-am bucurat când am văzut roșii la 15 lei kilogramul, dar vânzătoarea din piață m-a adus repede cu picioarele pe pământ. Se pare că e doar o păcăleală de 1 aprilie. Am plecat acasă mai sărac cu 10 lei, pentru că a trebuit să plătesc roșia cherry pe care am atins-o într-un acces de entuziasm. Dacă mai dădeam 10 lei, puteam s-o iau acasă.