Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul african al lui Klaus Iohannis, întîiul turist al țării

Zoom Jurnalul african al lui Klaus Iohannis, întîiul turist al țării

13 noiembrie

Dragă jurnalule, planul meu magnific de a vizita Africa se pare că i-a divizat pe români. Cei mai mulți par scoși din sărite de o asemenea idee sclipitoare, în timp ce restul mă roagă să mai amîn, pentru că, cică, n-ar fi momentul potrivit: nu s-a făcut nici Zika, s-a terminat și Ebola…

14 noiembrie

Nu te teme, jurnalule, noi voi amîna călătoria mea. Pentru că eu sînt un tip hotărît, un om de acțiune și, în general, hoinăreala mea de-aiurea nu e vreo urgență națională, s-o las cu nesimțire pentru altă ocazie, în speranța că poate nu va fi cazul.

15 noiembrie

Un grup de fani mi-a trimis un frumos mesaj de susținere a călătoriei mele. Citez: „Domnule președinte, neapărat să vizitați Botswana! Și să aveți noroc la bani de-a lungul întregii șederi acolo!“.

16 noiembrie

Mi-am luat bilete pentru avionul de Congo. Am fost puțin iritat să văd că locurile din față erau în continuare rezervate pentru Adrian Năstase.

17 noiembrie

Jurnalule, nu vreau să par rasist, dar am fost foarte uimit să văd cît de asemănători sînt politicienii africani și ăia români. Vreau să zic, și unii, și alții umblă-n patru labe după funcție, sînt gata oricînd să se sfîșie între ei și, cînd vor să arate că sînt oameni, izbucnesc într-un rîs perfect normal pentru un tip empatic ca mine. Singura diferența e că aici, în Africa, le zice hiene.

18 noiembrie

Jurnalule, dacă aș fi citit Zăpezile de pe Kilimanjaro m-aș fi declarat nemulțumit că nu pot schia. Din fericire, eu știu să citesc doar coduri de bare.

19 noiembrie

Jurnalule, doamna Carmen mi-a interzis cu strictețe să ies azi din hotel. Cică plouă și nici un SPP-ist nu mai vrea să se îmbrace în Dorothy și să mă dea cu ulei dacă ruginesc.

23 noiembrie

Jurnalule, a sosit și clipa plecării. În asemenea momente apar și adevăratele întrebări existențiale: oare ce e mai mare, dorința mea de-a rămîne sau dorința românilor de-a nu mă mai întoarce?

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

2 comentarii

 1. #1

  Scopul călătoriei este clar după ce vezi locurile calcate.Vrea să facă ,in sfârșit, ceva ce-și doresc cei care l-au votat, să se stabilească într-o tare care nu ere tratatde extrădare cu România.

  • #2

   Codrutele sunt Clausii feminini? Sau Clausele, Codrutii masculini?
   Sa nu ajunga ambelelele …Androginesti; ca se screm Car(turar)esti pana te plictisesti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint