Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul apocalipsei climatice

Zoom Jurnalul apocalipsei climatice

19 iulie 2022

Dragă jurnalule, nu e adevărat ce se spune, că e mai cald ca-n anii trecuți. Prostii! Chiar acum stau înfofolit într-un maieu, pentru că altfel aș muri de frig. Da, dragă jurnalule, m-ai găsi degerat aici, în sufragerie, atât de frig este. Mă rog, probabil că e și vina mea. Ar trebui să opresc aerul condiționat.

20 iulie 2022

M-am dus la dentist. După ce mi-a făcut un consult, în urma căruia a constatat că n-am nici o carie, dentistul m-a întrebat care-i problema cu care am venit, ce mă deranjează. I-am explicat că-n urmă cu mulți ani, niște golani din cartier m-au întrebat dacă nu cumva mi-e cald cu toți dinții în gură. Inițial, n-am înțeles întrebarea lor, dar acum, când mi-e groaznic de cald, mă gândesc că s-ar putea să fie de la dinți. E oare posibil?

22 iulie 2022

Azi s-au înregistrat temperaturi de 42 de grade la umbră. Mda, e destul de mult, dar și oamenii sunt de vină. Păi, nu mai stați, fraților, la umbră, dacă vedeți că-i așa de cald!

23 iulie

Iar s-au înregistrat 42 de grade. Da, e cald, dar nu mai cald ca-n trecut. De exemplu, și ieri au fost 42 de grade. Hai să nu exagerăm cu apocalipsa climatică, deci. Și nu doar ieri. S-au mai înregistrat 42 de grade și în anul 2007, la o brutărie din Sălăjan. Prin urmare, hai să nu mai plecăm după fentă. Hai să nu mai punem botul la toate discursurile alarmiste.

Și să zicem că vine căldura aia mare. Nu-i un capăt de țară. Ne mutăm cu toții la Întorsura Buzăului, unde, se știe, e polul frigului la noi în țară.

24 iulie

Mda, se pare că și azi sunt temperaturi imposibil de mari, dar există soluții. Eu, de exemplu, am dat drumul la aragaz, ca să se facă mai răcoare în casă. Din păcate, doar în bucătărie se simțea răcoarea plăcută a flăcării de la aragaz, așa că mi-am petrecut toată ziua acolo.

Când umblam prin frigider, am scăpat un ou pe gresie și s-a spart. Până să-l ridic de jos, era deja gătit, așa că am făcut repede o salată și l-am mâncat. N-aș putea spune că mi-a displăcut. Apocalipsa climatică vine și cu ceva bun: aceste mese neașteptate, după ce gătești accidental niște mâncare.
Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    O sursa alternativa de racorire in Buc. e sa faci dush cu apa calda

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale