Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul de front al victorioasei armate ucrainene

Zoom Jurnalul de front al victorioasei armate ucrainene

14 septembrie

Victorieeeeeeee! Slava ofensiva, am învins! Acuși intrăm în viitoarele fostele republici autonome Donețk și Lugansk. Un moșulică simpatic ne-a întîmpinat la graniță cu vodcă și sare. Știu, trebuia și lămîie, dar, pînă ajungem noi la Moscova, să i-o lăsăm pe aia lui Putin s-o sugă.

15 septembrie

Civilii pro-ruși sînt aparent cam panicați de venirea noastră. „Dar stați puțin, ni s-a spus că Rusia e aici pentru totdeauna!“ Bre, chiar toată Rusia nu se poate, da’ măcar niște divizii rusești tot rezolvăm pînă terminăm muniția!

16 septembrie

Zaharova, potolește-te, fată! Cum adică „dacă Statele Unite dau rachete Ucrainei vor deveni parte din conflict“? Vreți să vă astîmpărați foamea de cucerire mîncînd și mai multă bătaie? De fapt, știi ce, fie ca voi: dacă americanii ne dau rachete jurăm să vi le trimitem vouă pe toate!  Slava Zaharova!

20 septembrie

Frații noștri sociopați și homicidali de la Răsărit s-ar putea să aibă dreptate cînd zic că sîntem puternic legați cultural. De cîteva zile tot le zicem Davai Donețk, Davai Lugansk și ei ne înțeleg perfect. De ceasuri și paltoane nu mai zic, că alea oricum erau ale noastre de la bun început. Slava panslavismul!

25 septembrie

Napoleoane, să ne vezi, cum muncim la spații verzi! Nu vreau să ne lăudăm, dar am ajuns la Moscova și am plantat niște panseluțe în Piața Roșie de mai mare dragul! Bine, s-a petrecut și un eveniment jenant: cineva a făcut pipi pe zidul Kremlinului. Poliția Locală insistă să afle cine, dar pe onoarea mea că nu știu exact: să fi fost Armata 1 Ucraineană, să fi fost Armata a 2-a… Slava piva!

 30 septembrie

Putin a declarat public că nu mai e mult și Ucraina va pierde războiul. Tot ce se poate, cînd avansezi atît de repede în teritoriul inamic e inerent să pierzi chestii. De exemplu, unii dintre noi au pierdut ocazia să viziteze Ermitajul pentru că erau deja la Vladivostok. Slava Fast and Furious!

 5 octombrie

Cred că am cucerit cel mai mare oraș din Rusia asiatică, dar oricît am încerca tot nu putem afla cum se cheamă. Degeaba i-am întrebat pe băștinași, ei se fac chinezi și schimbă subiectul repetînd „Bei jing!“. Evident că beau, da’ ce-i freacă pe ei grija de alcoolismul meu? Slava sticla!

8 octombrie

Gata, am trecut marea și am cucerit și insulele probabil Kurile. Ne-a sunat și moș Biden: „Ieri, 7 octombrie – o zi care va trăi în infamie –, Statele Unite ale Americii au fost atacate brusc și în mod deliberat de forțele navale și aeriene ale…“ și s-a întrerupt. Băi, tataie, ești bine? Cine te-a atacat? Stai potol, că venim acuși în ajutor. Numai să termine folcloristele astea sovietice să ne danseze hula cu fustele lor de iarbă. Slava catrințele vegane!

11 octombrie

Am trecut marea mai departe și am cucerit din nou Moscova, deși bandiții ăia de ruși au încercat să ne păcălească vopsind Kremlinul în alb și insistînd ca toată lumea să-i spună „Casa“.  Continuăm victorios spre est. Nimeni și nimic nu ne poate opri. Slava inerția!

15 octombrie

Băi, nene, aveau și rușii dreptate cînd spuneau că sînt un imperiu divers și inclusiv. După ce-am trecut marea am trecut printr-o serie de republici care vorbeau fie franceză cu accent arab, fie germană cu accent turcesc, fie maghiară cu accent rasist și xenofob. Slava diversitatea!

17 octombrie

Victoria e aproape. Rapoartele sînt clare: sîntem la nici trei kilometri de Kiev. Azi vom elibera orașul. Slava Ucraina!

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint