Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul de vacanță al lui CTP (2)

Zoom Jurnalul de vacanță al lui CTP (2)

6 iulie

Nu știu alții cum sînt, dar eu, cînd mă gîndesc la vremea copilăriei mele, mă apucă așa o melancolie de-mi vine să zic: Vai, ce mic și naiv eram pe vremea aia, și cît de puține filme de Tarkovski văzusem! Și oare cum puteam să-mi țin echilibrul cu tot părul ăla de pe cap, mii și mii de fire ieșind din țeasta mea ca vegetația luxuriantă de pe o planetă misterioasă?

Dacă ar fi să-mi aleg o vîrstă la care să revin mereu și mereu, aș alege-o pe asta de acum, cînd pot să merg în excursie oriunde vreau, de unul singur, fără să mă plictisesc sau să simt nevoia unui contact uman, pentru că pînă la urmă tot mă sună cineva de la Digi24 ca să mă-ntrebe ce părere am despre un politician sau altul, este el ca Ceaușescu sau nu e?

8 iulie

Am întîlnit aseară un călător care mi-a relatat o istorie tare interesantă. Cică la Neversea s-a pus o manea.

– Ce e Neversea? l-am întrebat.

– E un loc unde vine multă lume și e așa, ca un fel de scenă pe care urcă cineva care cîntă.

– Ca la Cenaclul “Flacăra”!

– Mda, într-un fel.

Atunci mi-am dat seama de ce a pus DJ-ul o manea. Pentru că e un tiran, asemenea lui Ceaușescu. Iată că, după 30 de ani, reflexele comunistoide n-au dispărut și unii oameni cred că au dreptul să decidă ce e mai bine pentru ceilalți și să fie aplaudați pentru asta la scenă deschisă, exact ca Ceaușescu la al XXV-lea Congres. Mi-e scîrbă.

– Uau, ar trebui să vă faceți analist muzical, mi-a spus, plin de admirație, turistul cu care m-am întîlnit pe munte.

– Nu prea cred. Sînt deja analist politic, critic de film și comentator sportiv. Nu pot să fac și cronică muzicală. Un om sînt și eu, am doar două mîini. Unde mai pui că joc și tenis.

– Tenis cu piciorul? a întrebat călătorul.

– Nu, cu mîna.

– Păi, vedeți? Aici e soluția. Dacă treceți la tenis cu piciorul, vi se eliberează mîinile și puteți face cu ele cronică muzicală.

Eram în jurul unui foc de tabără. Am rămas pe gînduri, uitîndu-mă la flăcări cum se zbat în aer ca limbile pe vremuri la fundul lui Nicolae Ceaușescu. Poate că turistul misterios are dreptate. Poate că ar trebui să fac și cronică muzicală.

9 iulie

Am stat toată noaptea și-am scris cronici muzicale. N-o să le redau pe toate aici, pentru că nu am spațiul necesar, dar pot să trec, pe scurt, cîteva verdicte:

 • Carla’s Dreams – Sună exact ca pisica lui Nicolae Ceaușescu, atunci cînd Ceaușescu o călca pe coadă.
 • Inna – Sună la fel ca motorul Diesel de la mașina ARO a lui Ceaușescu, atunci cînd șoferul o pornea iarna, la -10 grade Celsius.
 • Adrian Minune – Sînt inginer la bază, așa că nu cred în minuni. Părerea mea e că Adrian Copilul Minune e doar un om obișnuit, cu probleme de creștere și cu o voce ieșită din comun. Cît de bună e vocea lui? L-aș compara cu Gabi Luncă, artista preferată a lui Nicolae Ceaușescu. Iar dacă și ție îți place Minune, atunci și tu ești, la fel ca tovarășul Ceaușescu, un dictator dement.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]