Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul lui Klaus Iohannis

Zoom Jurnalul lui Klaus Iohannis

15 septembrie

Am coborât și eu la metrou, în Drumul Taberei. Frumos, dar parcă prea l-au făcut în pământ. La cât de bine arată stațiile alea, cred că meritau și ele să stea la suprafață, ca să le vadă toată lumea, nu doar săracii care n-au bani de mașină personală sau de Uber.

Dacă o să mai fiu primar la Sibiu, vreau să fac metrou și acolo. Dar nu ca aici, la București, ci la suprafață. Să stea trenurile de metrou la semafor, printre celelalte mașini, ca să vadă toți șoferii ce frumoase sunt. Poate că sunt de modă veche, dar mie îmi place democrația. Dacă tot dăm bani de la buget pentru o lucrare, s-o vadă toți cetățenii, nu doar săracii.

Metroul de sub pământ are sens dacă-l faci doar pentru tine și nu vrei să ți-l vadă și alții, ca să nu te-ntrebe de ce nu l-ai trecut în declarația de avere.

 

18 septembrie

Aseară am lucrat până târziu. M-am oprit doar atunci când Carmen mi-a pus lanterna-n ochi și m-a întrebat ce fac la cinci metri sub pământ și de ce e o grotă imensă sub casa noastră. I-am explicat.

–Mă, tu ești nebun? a izbucnit ea. Cum adică faci metrou? Vrei să se surpe casa? Ce-ți trebuie ție metrou? N-ai coloană oficială?

–Ba da, dar metrou n-aveam. Tu știi ce frumos e ăla din Drumul Taberei? Hai să mergem, să-l vezi și tu!

–Nu pune mâna aia murdară pe mine!

–Hai să-l vezi! Are niște stații de numa-numa.

–Mă, tu ești nebun la cap? Vrei să te molipsești de sărăcie?

–Nu există sărăcie, Carmen! Sărăcia e inventată de Bill Gates și de alții ca el, ca să te facă să muncești. Hai să vezi și tu metroul.

–Nu merg nicăieri.

–Nu știi ce pierzi. Mie mi-a plăcut super-mult la metrou, mai ales că unul dintre automatele de cartele mi-a fost prieten în copilărie.

 

19 septembrie

Am abandonat lucrările de la metrou. Mi-am dat seama de o chestie foarte banală: dacă-i gata prea repede, nu mai are nici un haz. Metroul adevărat e ăla la care trenează lucrările, ăla a cărui inaugurare o aștepți cu anii și vine când deja ți-ai pierdut orice speranță. Avea dreptate Carmen,metroul e doar pentru săraci. Să nu le luăm această bucurie, e singura care le-a mai rămas.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Invitație la concert

  20 octombrie 2020

  Scîrbit de mine însumi, par fructul nimănui, M-aș cățăra la noapte hoțeşte în gutui Și poate prin decembre, agonizînd pe-un ram, O să deschid cu cinste al ciorilor bairam. Să […]

 • Pe mîna noastră

  20 octombrie 2020

  Între cei treizeci de maiori, colonei și locotenent-colonei fabricați la uzina ilegală de grade a generalului Oprea figurează procurorul-șef al Uniunii Europene, Laura Codruța Kövesi. Această uimitoare femeie, care a […]

 • Cocalarul războinic s-a retras strategic

  20 octombrie 2020

  Țineți minte cum, pe 31 decembrie, Marcel Vela, un neica-nimeni până atunci, în ochii publicului național, sărea direct la gâtul lui Raed Arafat, începând un război din care, de fapt, […]

 • Epoca neaveniților

  13 octombrie 2020

  ,,Credința zugrăvește icoanele-n biserici” – acest vers eminescian, ce definește puterea izbăvitoare a credinței capabile să înalțe arta mai presus de pensula zugravului, ar trebui scrijelit pe zidurile instituțiilor de […]

 • Zuckerman și românii

  13 octombrie 2020

  America ne iubește. Ne face autostradă și cale ferată de la Marea Neagră la Marea Baltică, ne scoate din ghearele 5G-ului chinezesc, ne rezolvă reactoarele de la Cernavodă. Ne dă […]