Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul lui Klaus Iohannis

Zoom Jurnalul lui Klaus Iohannis

12 septembrie

Azi eram la mine în birou, mă ungeam cu ulei de motor pe la încheieturi, când am auzit gălăgie în curtea palatului. Niște copii țipau ca din gură de șarpe, ca-n vremurile bune, când se sunase de ieșire și eu nu îmi încheiasem încă ora. Am ieșit să văd ce se-ntâmplă. Se pare că doi sepepiști îi placaseră pe elevii de clasa a șaptea care veneau la mine la meditații.

Păi, mă, băieți, le-am zis eu băieților de la SPP, nu v-am zis că azi e zi e meditații?

Ba da, șefu’. Și tocmai de-aia n-am vrut să-i lăsăm pe copiii ăștia să vă deranjeze în timp ce meditați.

Băiete, faci două greșeli elementare. Tu crezi că eu meditez singur? Tu crezi că eu am gânduri pe care să mi le-ascult la mine-n cap? Și a doua greșeală: dacă fac meditații cu mine însumi, nu rezolv nimic, pentru că eu nu pot să-mi dau bani mie și să ies în câștig.

13 septembrie

Dragă jurnalule, mâine începe școala. În sfârșit, mai scap și eu puțin de Carmen. În lipsă de elevi, a stat toată vara cu gura pe mine, ca să mă-nvețe pentru a zecea oară verbele modale din engleză și felul în care se formează timpul trecut.

Dragă, eu știu toate lucrurile astea, i-am zis, până la urmă. Nu vrei mai bine să-ți aduc niște copii la meditație? Abia mai facem și noi un ban.

14 septembrie

În sfârșit, prima zi de școală. Azi mi-am pus trenciul pe mine, mi-am acoperit capul cu o pălărie și, protejat de mască, am început să dau târcoale unei școli de-aici, din cartier, ca să le șoptesc elevilor mai slabi de înger vechea mea replică de agățat clienți:

Psst, psst! Băiatu’, nu vrei niște meditații la fizică? Am termodinamică, mecanică, optică, tot ce vrei tu. Numai marfă bună.

Domnule președinte…

Băi, Câțule, tu ești? Ce dracu’ faci cu șapca aia pe cap? Fără chelie era să nici nu te recunosc.

Păi, încercam să mă infiltrez printre elevi ca să le vând economie libertariană.

Treci înapoi la Guvern! Ăsta e teritoriul meu.

Nu pot, acolo dă domnul Orban lecții de chitară.

Cîțu a plecat privirea în pământ și a dispărut rușinat printre pâlcurile de elevi. Foarte inspirat a fost. Altfel ar fi trebui să compună forța F1 a șutului meu în cur cu forța gravitațională F2, ca să afle rezultanta R a traiectoriei lui viitoare.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  pentru dormeo: raspunsul /solutzia il /o gaseshti la spitalu’ Colentina.. intreaba de.. .

 2. #2

  @c-tin gigescu: dezvolta, informatule / gigelule.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]

Cele mai citite