Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul lui Marcel Ciolacu

Zoom Jurnalul lui Marcel Ciolacu

2 august

Dragă jurnalule, iată-mă! Sunt prim-ministru. Îți vine să crezi? Mie nu. Parcă ieri vindeam covrigi și melcișori cu nucă la patiseria mea din Buzău. Ca să vezi cum e viața. Dacă m-aș întoarce acum în timp, ca-n reclama aia la vopsea, și i-aș spune lui Marcel de acum douăzeci de ani că vom ajunge aici, sunt sigur că ar fi foarte uimit. Ar zice ceva de genul: „Uau, nu mă așteptam la una ca asta. Eu am crezut că ai venit să mă feliciți că am folosit vopseaua aia. Apropo, ajută-mă să închid balconul ăsta! Cândva, o să-l trec în CV“.

3 august

Nu-nțeleg de ce sunt supărați românii pe noile măsuri fiscale. Banii adunați din impozite tot pentru ei sunt, nu-i bag eu în buzunar. Ar fi absurd. N-am buzunare atât de mari. S-a văzut atunci, cu hârtiile alea care-mi ieșeau din buzunarul de la piept.

4 august

Uneori, simt nevoia să evadez din orașul ăsta nebun, să merg undeva departe de civilizație, în sălbăticie, la mine, la Buzău, unde am o patiserie în centrul orașului.

Și e momentul potrivit ca să fac asta. Acum, vara, ar trebui să-mi iau și eu o vacanță. Să-mi așez scăunelul pe malul unui lac de munte și să pescuiesc, dar nu la viermuși sau mămăligă, așa cum fac pescarii amatori. Nu, eu vreau să-i momesc pe pești cu niște taxe scăzute și promisiuni de eliminare a pensiilor speciale. Evident, când vor mușca, vor descoperi că e vorba de cu totul altceva.

5 august

Mi se pare bună ideea asta, să scad prețurile la alimente în supermarket-uri. Un patron de magazin m-a întrebat cum s-ar face asta. I-am zis: e simplu. De exemplu, dacă un produs costă 10 lei, puneți pe etichetă un preț mai mic, ca de exemplu 8 lei. Oricum, pe-acolo. Patronul de magazin a ridicat din umeri și-a spus că nu e posibil așa ceva. Atunci s-a văzut capacitatea mea de a rezolva orice problemă. Am scos un pix din buzunarul de la piept și i l-am dat, ca să modifice cu pixul prețul de pe etichete dacă altfel nu se poate. „Cu plăcere“, i-am spus.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint