Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul lui Mark Rutte

Zoom Jurnalul lui Mark Rutte

13 octombrie

Nu e deloc ușor să fii premierul Olandei. Uneori simt că nu mai pot. Zilele astea, de exemplu, mi-am epuizat motivele pe care să le invoc pentru a nu primi România în Spațiul Schengen. Am invocat toate pretextele posibile. Nu mi-a mai rămas nici unul pe care să-l zic fără să mă repet.

Mda, van Jurnalule, mă văd nevoit să le spun cel mai slab motiv posibil: să nu-mi place fața lor și că au față de prost. Sper să înțeleagă mesajul, și anume că nu-i vrem în Spațiul Schengen și că n-ar fi deloc o idee rea să renunțe pe viitor la o nouă candidatură.

18 octombrie

Uau, nu-mi vine să cred. Românii ăștia sunt incredibili. M-au asigurat că n-au luat-o personal și că, într-adevăr, cam au față de prost, dar e numai vina fostei guvernări, care n-a făcut nimic pentru a nu mai avea mecla aia de fraier. Cică vor face tot posibilul ca să nu mai aibă față de prost. Ba chiar m-au întrebat cam ce fel de față ne-ar plăcea, pentru a înlocui actuala lor față, despre care am zis că nu-mi place.

Nu știu ce să mă mai fac cu românii. Se pare că nu sunt în stare să citească printre rânduri. Data viitoare o să le spun că nu putem să-i primim în Schengen pentru că au ciungă-n păr. Sau, mai bine, bube-n cap. O să consult un dicționar de expresii, ca să văd care e soluția optimă ca să le transmit acest mesaj pe care nu vor să-l priceapă.

20 octombrie

Am și uitat de ce nu vrem să-i primim pe români în Schengen. Nu, nu e chestia cu portul. Ăla e motivul pe care l-au inventat ei, ca să se simtă mai bine. A, gata, mi-am amintit. Am fost eu prin 2003 într-o excursie la Budapesta și nu mi-a plăcut mâncarea dintr-o cârciumă de pe malul Dunării. Plus că ospătarul a fost foarte nepoliticos. De la acea amintire neplăcută se trage totul. Nici n-am mai călcat pe la Budapesta.

21 octombrie

Bun, se pare că am făcut o mare greșeală. Am încurcat capitalele între ele. Budapesta e, de , în Ungaria, nu în România, iar Ungaria este deja în Schengen. Mă rog, se mai întâmplă. Chiar ieri l-am întrebat pe un librar dacă nu cumva are Moarte la Elveția, de Thomas Mann.
Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    „…m-au întrebat cam ce fel de față ne-ar plăcea,…” Cum, fatza? Intrebare cu adevarat jignitoare pentru o tara cu placeri LGBTQ cu multe plusuri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint