Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul lui Mihai Șora

Zoom Jurnalul lui Mihai Șora

6 octombrie

Dragă jurnalule, a trecut mult timp în care nu ți-am mai adresat nici o vorbă. Te rog să mă ierți. Am fost foarte ocupat în ultima vreme, iar la vîrsta mea timpul e foarte important. M-am implicat în viața cetății și n-am mai avut cînd să scriu în acest cochet carnețel care a fost alături de mine de-a lungul vieții.

Acum, însă, m-am întors la tine. Dragnea e la pușcărie, legile Justiției sînt în siguranță, iar Iohannis e ca și cîștigător al alegerilor din toamnă. Pot să mă mai liniștesc și eu. Ceva, însă, tot mă macină și de aceea aș vrea, dragă jurnalule, să-ți adresez o întrebare.

Dragă jurnalule, ai auzit tu de promoția la televizoare de la eMAG? Pe bune, trebuie să profiți. Prețurile sînt foarte avantajoase, iar stocul este limitat. Dacă e să mă-ntrebi pe mine, dragă jurnalule, n-ar trebui să aștepți pînă la Black Friday. Televizoarele alea se dau ca pîinea caldă.

Nu mai zic de cuptoarele cu microunde. Ai avut vreodată cuptor cu microunde, dragă jurnalule? Eu zic să-ți iei, să încerci. O să moară de ciudă jurnalul lui Gabriel Liiceanu cînd o să vadă ce-ți gătești tu în doar cîteva minute.

În fine, mai am ceva ce vreau să te-ntreb. M-au sunat acum unii de la iaurturi. Cică dacă vreau să apar și-n reclama lor. Mă gîndesc că poate la iaurturi ar trebui să trag linie. Cine știe unde ajung dacă-i accept și pe ei… O să fac în curînd și reclamă la Durex cu aromă de căpșuni, dacă nu mă opresc la timp.

În altă ordine de idei, mîine cică e gata panoul ăla cu mine, în care fac reclamă la chiloți de la H&M. Abia aștept să-l pună în Piața Universității. Poate că n-am eu pătrățele, ca alte vedete, dar am un caiet cu pătrățele, în care îmi trec toate ideile filosofice. Sper că nu ești gelos pe el, dragă jurnalule. Știi bine că tot pe tine te respect mai mult. Apropo, te-ai mai gîndit la promoția aia de la eMAG? Eu zic că ți-ar trebui un televizor, măcar ca să vezi reclamele cu mine.

Treaba ta, dar cred că nu știi cum funcționează capitalismul. O să-ți explic chiar eu, dar te rog să uiți tot ce te-am învățat în anii ’50 despre comunism. Era o prostie.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]