Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul lui Mihai Șora

Zoom Jurnalul lui Mihai Șora

6 octombrie

Dragă jurnalule, a trecut mult timp în care nu ți-am mai adresat nici o vorbă. Te rog să mă ierți. Am fost foarte ocupat în ultima vreme, iar la vîrsta mea timpul e foarte important. M-am implicat în viața cetății și n-am mai avut cînd să scriu în acest cochet carnețel care a fost alături de mine de-a lungul vieții.

Acum, însă, m-am întors la tine. Dragnea e la pușcărie, legile Justiției sînt în siguranță, iar Iohannis e ca și cîștigător al alegerilor din toamnă. Pot să mă mai liniștesc și eu. Ceva, însă, tot mă macină și de aceea aș vrea, dragă jurnalule, să-ți adresez o întrebare.

Dragă jurnalule, ai auzit tu de promoția la televizoare de la eMAG? Pe bune, trebuie să profiți. Prețurile sînt foarte avantajoase, iar stocul este limitat. Dacă e să mă-ntrebi pe mine, dragă jurnalule, n-ar trebui să aștepți pînă la Black Friday. Televizoarele alea se dau ca pîinea caldă.

Nu mai zic de cuptoarele cu microunde. Ai avut vreodată cuptor cu microunde, dragă jurnalule? Eu zic să-ți iei, să încerci. O să moară de ciudă jurnalul lui Gabriel Liiceanu cînd o să vadă ce-ți gătești tu în doar cîteva minute.

În fine, mai am ceva ce vreau să te-ntreb. M-au sunat acum unii de la iaurturi. Cică dacă vreau să apar și-n reclama lor. Mă gîndesc că poate la iaurturi ar trebui să trag linie. Cine știe unde ajung dacă-i accept și pe ei… O să fac în curînd și reclamă la Durex cu aromă de căpșuni, dacă nu mă opresc la timp.

În altă ordine de idei, mîine cică e gata panoul ăla cu mine, în care fac reclamă la chiloți de la H&M. Abia aștept să-l pună în Piața Universității. Poate că n-am eu pătrățele, ca alte vedete, dar am un caiet cu pătrățele, în care îmi trec toate ideile filosofice. Sper că nu ești gelos pe el, dragă jurnalule. Știi bine că tot pe tine te respect mai mult. Apropo, te-ai mai gîndit la promoția aia de la eMAG? Eu zic că ți-ar trebui un televizor, măcar ca să vezi reclamele cu mine.

Treaba ta, dar cred că nu știi cum funcționează capitalismul. O să-ți explic chiar eu, dar te rog să uiți tot ce te-am învățat în anii ’50 despre comunism. Era o prostie.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Secretul lui Bachus, cu Gabriel Liiceanu în rolul principal

  8 octombrie 2019

  După o lamentabilă carieră de criminal în serie, Gabriel Liiceanu se desparte de membrii Grupului pentru Dialog Social cu aerul preotului indignat că păcătoșii cărora le-a servit ultima împărtășanie se simt din […]

 • Președintele morții

  8 octombrie 2019

  Dacă ar avea aripi, Klaus Iohannis s-ar roti în văzduh deasupra tragediilor, ca un corb care adulmecă moartea. Dar n-are, așa că e nevoit să țopăie de la un accident […]

 • Uniunea Salvați USR

  8 octombrie 2019

  În plină campanie electorală pentru prezidențiale, Uniunea Salvați România s-a apucat, deja, de pregătirea alegerilor locale. Rar s-a mai văzut un partid care să le spună membrilor, simpatizanților și eventualilor […]

 • O profeție cu bucluc

  1 octombrie 2019

  Diversitatea în unitate se vede cu ochiul liber pe canalele noastre de televiziune, unde cîteva culte religioase se întrec seară de seară să ne intermedieze prin cablu o întîlnire cu […]

 • Bula calului

  1 octombrie 2019

  Prezidențialele n-au fost întotdeauna așa. În 1990 aveam de unde alege. Îl aveam pe Ion Rațiu, nepot de memorandist cu rădăcini istorice în Ardeal, milionar în lumea liberă, democrat cu […]