Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul lui Nicolae Ciucă (prim-ministru și general)

Zoom Jurnalul lui Nicolae Ciucă (prim-ministru și general)

27 iunie

Dragă jurnalule, nu înțeleg de ce face mișto de mine toată lumea. Credeam că e bine să fii un tip strângător, mai ales în vremurile astea. E adevărat, eu strâng mâini, dar ce contează? Și nu doar că le strâng, dar le și scutur. Le scutur bine din motive de igienă, ca să sară toți microbii de pe ele, iar cei care nu sar să fie prea amețiți ca să treacă la mine.

Puțină lume știe, dar asta e arma mea secretă pe câmpul de luptă. Când întâlnesc un inamic, îi scutur mâna până când se predă. Face parte dintr-o artă marțială pe care am inventat-o eu. E chiar procedeul ei de bază și se numește „Salut, sunt Nicu, încântat!“.

30 iunie

Dragă jurnalule, e greu să fii prim-ministru când ai în subordine oameni ca Vasile Dîncu. Probabil că nu-l știi personal pe Vasile, dar are un ego imens. Omul se crede, practic, un semizeu din mitologia greacă. Mi-a picat fața ieri când l-am auzit. „Marea Neagră e blocată de mine“, a spus Vasile, cu aerul că, evident, tot el o poate debloca și că trebuie doar să se ridice din apă. „Atunci deblochează Marea Neagră, nebunule!“, am vrut să-i spun, dar nu mi-am găsit cuvintele.

1 iulie

Se pare că Dîncu nu se referea la el când a spus ce-a spus despre Marea Neagră. Se referea la mine ca substantiv comun. Nu știu cum să spun, dar asta pare și mai grav. Mi se pare ireal că Vasile Dîncu are impresia că există niște mineri care extrag cărbuni din Marea Neagră. Serios, omule? Mai bine rămânea la accesul lui de megalomanie. Măcar putea să-și retragă vorbele mai târziu, spunând că a vrut doar să se laude.

3 iulie

OK, se pare că a mai apărut o neînțelegere. Vasile vorbea, de fapt, despre minele alea care explodează. Sincer, mi se pare și mai grav. Deci el are impresia nu doar că extrag unii cărbuni de pe fundul Mării Negre, dar și că minele alea din care extrag ei cărbunii explodează. Nu mai am nimic de zis. O să plec în vacanță, așteptând ca Vasile să lămurească ce-a vrut să spună.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale