Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul lui Vladimir Putin

Zoom Jurnalul lui Vladimir Putin

20 septembrie

Dragă Jurnalschi, nu-ți face griji! E doar o mobilizare parțială. Nu-i trimit la război decât pe oameni. Și nici pe ei nu-i trimit pe toți. Copiii între 2 și 10 ani sunt scutiți de la înrolare. La cei mai mici de 2 ani voi apela, însă, pentru că-s foarte utili ca sirene, pentru mașinile de intervenție.

I-am scutit de la înrolare și pe bărbații care au peste 65 de ani. Erau și ei buni pe câmpul de luptă, nu zic, dar n-aș fi vrut să primesc și eu scrisoare că trebuie să merg pe front. De-aia rezerviștii de peste 80 de ani trebuie să se prezinte la centrele de recrutare. Apropo, sper că se termină războiul până-n 2033, când fac eu vârsta asta, ca să nu fie nevoie să dau un nou decret.

21 septembrie

Dragă Jurnal Jurnalovici Jurnalschi, știu că ți-am promis ceva, dar va trebui să te trimit pe front. Avem pierderi prea grele ca să mai scutim pe cineva. Un singur lucru te rog. Încearcă să nu pici în mâinile inamicului. Eu scriu cât de puțin citeț e omenește posibil, dar nu se știe niciodată cât de nebuni sunt ucrainenii ăștia. Dacă au printre ei farmaciști, oameni care sunt în stare să descifreze chiar și scrisul de pe o rețetă al unui medic? N-aș vrea să-mi afle toate secretele. E tot ce mi-a mai rămas, după ce am pierdut Harkovul.

22 septembrie

Cică mulți ruși fug din țară prin Finlanda și Georgia. Oameni buni, nu vă mai înghesuiți, că nu e nimic de văzut acolo. Se trăiește bine și în Rusia. Eu, de exemplu, n-aș pleca pentru nimic în lume.

23 septembrie

Dacă ar fi să mă nasc din nou, mi-ar plăcea să fiu tot rus. Nu de alta, dar știu deja limba. N-am chef să învăț o limbă nouă doar pentru că m-am reîncarnat. Sper să păstrez și cunoștințele de matematică, pentru că e groaznic să iei matematica de la capăt în clasa I. Ce vreau să uit, în schimb, sunt cunoștințele de geopolitică și de istorie care m-au adus cu războiul în acest punct. Dacă e să mă mai nasc odată, vreau să nu știu absolut deloc geopolitică. Aș vrea să fiu ca Rareș Bogdan.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint