Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul Ralucăi Turcan

Zoom Jurnalul Ralucăi Turcan

1 iulie

Dragă jurnalule, nu știu alții cum sunt, dar eu, când mă gândesc la vremurile copilăriei mele, mă minunez cum de-am stat degeaba atâția ani, fără să lucrez cu carte de muncă nici măcar o singură zi. La fel ca mulți copii, și eu am fost o asistată social, trăind practic din mila părinților. Iar copiii mai au și vacanțe. Serios? Vacanțe de la ce? Vacanțe de la stat degeaba? Poate că ar trebui să regândim tot sistemul de învățământ românesc. Păi, cel mai bine înveți o meserie practicând-o, nu stând ca popândăul în bancă, în timp ce profesorul îți vorbește despre revoluția lui Horea, Cloșca și Crișan.

 

3 iulie

Un domn mi s-a plâns că nu-i ajunge salariul ca să trăiască. Nimic mai simplu: n-are decât să-și mai ia un loc de muncă, poate chiar două. Auzi, cică nu mai are când să doarmă! Se rezolvă și asta. Al treilea loc de muncă și l-ar putea lua într-un institut de cercetare a somnului, unde să se facă experimente pe el în timp ce doarme. Chiar! Poate umblă la el oamenii de știință și-i măresc productivitatea. Ar trebui să se poată. Orice e posibil în ziua de azi, dacă au ajuns ei, oamenii, pe Lună.

 

4 iulie

Azi e ziua Americii. E o zi deosebită, pe care eu am sărbătorit-o prin muncă. Mai exact, prin munca bucătarului meu, pe care l-am pus să-mi facă mâncăruri tradiționale din America. Mi-a pus pe masă niște burgeri de care nu m-am atins, pentru că nu prea-mi era foame. I-aș fi dat unor copii săraci dacă n-aș fi știut că prin asta încurajez lenea și pun umărul în transformarea României într-o țară de asistați.

Cu ocazia zilei Americii, i-am dat lui Cîțu o importantă lecție de politică.

– Cîțule, tu știi de ce Statele Unite sunt cea mai măreață națiune de pe glob?

– De ce? a mormăit la mine Cîțu.

– Pentru că nici unul dintre statele care intră în componența SUA nu e statul degeaba.

Cîțu s-a uitat admirativ la mine și mi-a dat dreptate, poate și pentru că totul se întâmpla în imaginația mea.




Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale