Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

La ANCOM se urcă sinecurile în Copaci. Sau invers

Zoom La ANCOM se urcă sinecurile în Copaci. Sau invers

Nu mai scriseserăm de multă vreme despre ANCOM, acea instituție a statului român unde se duc elefanții tineri să trăiască bine, pe bani mai buni decât în orice alt loc în care se distribuie sinecuri. Iată că o facem acum, că s-au mai copt condițiile.

Pe 31 mai 2022, pe site-ul ANCOM a fost afișat anunțul pentru ocuparea postului de șef birou la Biroul Documente Clasificate și Probleme Speciale. Proba scrisă a concursului este programată pentru 24 iunie. Tot 2022. Nu vă faceți speranțe, însă, pentru că lucrurile sunt deja într-un stadiu avansat de atribuire cu dedicație.

În primul rând, concursul a fost declarat unul intern. Adică la el nu au cum să participe decât angajați ai ANCOM. Cum ar veni, dacă ai deja o sinecură, cu ocazia asta te prezinți la mărire. Nu e tocmai legal, ca să nu spunem că este complet ilegal, dar vom spune că este la limita legii. În partea eronată a acesteia.

Cum problema asta s-a rezolvat din pix, așadar să mergem mai departe.

Cum-necum, după proba de dosare, s-a descoperit că în cursă se află un singur candidat. Doar el, într-o completă solitudine, va susține proba scrisă. Destul de trist, pentru că nu va avea de la cine copia. Glumim. Nu va avea nevoie să copieze. Nu datorită nivelului deosebit de pregătire profesională, neapărat, ci pentru că ANCOM are de respectat o tradiție pe care Sorin Grindeanu a făcut-o aproape lege, pe vremea când era șeful instituției: aici nu se există să candidezi singur și să ieși pe locul doi!

Am vrea să vă putem spune cine este fericitul deja câștigător prin simplă participare, dar nu putem, pentru că, în înțelepciunea lui, statul român se folosește de GDPR pentru a elimina transparența mânăriilor. Deci numele candidatului unic la concursul inter ANCOM este anonimizat.

El este Alin Constantin Copaci și este un tânăr membru al Partidului Național Liberal, reprezentând partidul în Consiliul Local al sectorului 6 și chiar vicepreședinte al filialei PNL din același sector. Faptul că s-a născut în județul Gorj nu-l ajută momentan în carieră, pentru că premierul este născut în județul Dolj. Da, seamănă, dar nu sunt același lucru.

Alin Constantin Copaci ocupă deja funcția de șef birou la Biroul Documente Clasificate și Probleme Speciale, dar ca interimar. Și face acest lucru încă din 2020. Înainte de asta a fost expert în aceeași instituție și consilier la cabinetul vicepreședintelui ANCOM. În același timp, o vreme, pentru că pare multitasking.

Acestea fiind zise, îi dorim domnului Copaci mult succes la proba scrisă a concursului unde concurează singur-singurel. Un membru PNL, om de încredere al partidului, merită un salariu pe măsură, într-una dintre instituțiile cu cele mai mari salarii din țară, fără a mai sta sub amenințarea interimatului.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
 • Balada trapezistei de la Capșa

  21 iunie 2022

  Ședeam la Capșa cu Emil Brumaru, cînd chelneru-a venit să ne anunțe că în parcare ne așteaptă carul doldora de păioase și grăunțe. Era talentul nostru de rezervă și nu […]

 • Tiriplici și alte animale fantastice

  21 iunie 2022

  Marcel Ciolacu este viitorul premier al României. Conform protocolului actualei coaliții de guvernare și conform viselor sale destul de umede. Florin Cîțu este fostul premier al României. Între ei stă […]

 • Cursa dezarmărilor

  20 iunie 2022

  A trebuit să deschidă gura Macron ca să se facă într-un tîrziu auzită realitatea: războiul e la granițele României. N-ai zice că a băgat cineva de seamă, dacă judeci după […]

 • Soluția lui Dracula pentru încetarea războiului din Ucraina

  14 iunie 2022

  Deși știam că încă n-are sediu în țara noastră, totuși l-am momit să nu mai plece vara în concediu, ci să rămînă încuiat în mit. ,,Stimați amici, eu chiar pentru […]

 • Așteptând inevitabilul

  14 iunie 2022

  Este greu de spus dacă în Guvernul României este măcar o singură persoană interesată de aspectele economice ale crizei care, deși a început de luni bune, ne este prezentată drept […]

 • Iscusita lașitate

  13 iunie 2022

  Partea europeană a Occidentului bogat ține în continuare cu rușii. Sigur, există un discurs oficial care tună și fulgeră împotriva invaziei, dar nemții, olandezii, italienii și austriecii îi dau lui […]