Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

La bine și la Chichirău

Zoom La bine și la Chichirău

După ce s-a afirmat drept cea mai promițătoare speranță a mahalagismului politic carpato-danubiano-pontic, după ce, o vreme, a respectat impusa discreție, Cosette Chichirău a revenit pe cai mari în USR. Mai întîi l-a contracandidat pe Dan Barna la șefia partidului. Apoi, cînd Barna a ieșit pe tușa politicii mari încă din turul 1 al prezidențialelor, Cosette a cerut pedepsirea vinovaților, implicit a proaspătului umilit de însăși Dăncilă.

De cîteva zile, însă, Cosette Chichirău a schimbat placa și îndeamnă la unitate, înțelegere și ascunderea sub preș a începutului de autoritarism. Brusc, Barna nu mai trebuie dat jos, nu mai trebuie să plătească, nu este el vinovat.

Ei bine, calculele sînt simple și nu-i aparțin doamnei Chichirău, ci celor care o consiliază (eufemism străveziu – n.n.). Un congres în USR, acum, și îndepărtarea lui Barna ar duce la o și mai rapidă preluare a USR de către PLUS și Dacian Cioloș. Ceea ce consilierii doamnei Chichirău, care activează în alte unități decît consilierii domnului Barna, n-ar prea vrea. Pentru că pe Cioloș îl consiliază alții, mai mari în grad. Așa că mai bine se mai chinuie doamna Chichirău cu Barna încă jumătate de an decît să se chinuie toți în următorii cinci ani.

Și iată cum vremurile de restriște marchează o premieră pentru ultimii ani ai războaielor fratricide din intelligence-ul românesc: coloneii activi ai unui Serviciu îl ajută pe generalul în rezervă al altui Serviciu în lupta cu generalii activi și în rezervă ai Serviciului propriu. Dacă ăsta nu este începutul unei frumoase prietenii, atunci nu mai știm ce este…
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale