Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

La Constanța, sponsorizarea bate experiența

Zoom La Constanța, sponsorizarea bate experiența

► Primăria Constanța va cheltui 4,459 milioane de lei pentru execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Parcul Seniorilor“, respectiv căminul pentru persoane vîrstnice. Banii vin de la Coana Europa, iar lucrările presupun reabilitarea clădirilor existente, amenajarea unor zone de relaxare în curtea interioară, precum și construcția unui imobil nou, parter și două etaje.

Foarte frumos, avînd în vedere că Radu Mazăre este cunoscut pentru grija aproape părintească pe care o are față de pensionari. În special față de cei pe care îi mai țin picioarele ca să se deplaseze pînă la secția de votare, mai pot ține o ștampilă de vot în mînă și au vederea mult prea slăbită ca să-l vadă așa cum este în realitate: un bufon de la Marea Neagră.

Pe de altă parte, ironia sorții, investiția va fi realizată de o firmă care a fost înființată la începutul acestui an, Gecobis Build SRL, fără experiența necesară care să-i permită realizarea unei investiții de asemenea anvergură. Lipsa de experiență a firmei este suplinită, în schimb, de abilitățile fondatorului ei, Gheorghe Trandafir. Sponsor al PSD și al baronului Mazăre, acesta este un personaj care știe exact cînd și cu cît la sută trebuie să bată la ușa Primăriei constănțene pentru ca firmele sale să obțină contracte dintre cele mai bănoase.

 

► Agenția pentru Protecția Mediului Bihor va plăti aproximativ 156.000 de lei pentru editarea unei cărți, mai precis a unui album, despre liliecii care trăiesc în Munții Pădurea Craiului, Bihor și Trascău. O inițiativă lăudabilă, avînd în vedere că aceste viețuitoare și habitatele în care locuiesc ar trebui protejate și ocrotite. Banii pentru editare și tipar sînt asigurați, în parte, de Comisia Europeană, în cadrul unui proiect intitulat, cum altfel, „Conservarea speciilor de lilieci în Munții Pădurea Craiului, Bihor și Trascău“, finanțat prin programul LIFE+ Nature and Biodiversity.

Albumul va conține, pe lîngă textul aferent în care vor fi descrise speciile de lilieci și locațiile în care pot fi întîlnite, numeroase fotografii și desene. Lucrarea va avea 120 de pagini și va fi tipărită, pe hîrtie lucioasă, de calitate, într-un tiraj de 2.000 de exemplare. Ceea ce înseamnă că, avînd în vedere suma alocată, un exemplar va costa în jur de 77 de lei.

Însă nu prețul este cea mai mare problemă, deși este mult umflat, după părerea noastră, ci faptul că firma care a obținut contractul, Camp Tehnical Solution SRL, se ocupă cu amenajări turistice în peșteri, canioane, saline, mine și cu vînzarea echipamentelor pentru lucru la înălțime și pentru protecția muncii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint