Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

La primarul condamnat să nu te duci cu sacul gol

Zoom La primarul condamnat să nu te duci cu sacul gol

Sighișoara este un oraș mic, binecuvântat de înaintași cu cea mai veche cetate medievală încă locuită de prin partea asta de lume și cam atât. Dacă nu ar exista cetatea și prințul Charles, Sighișoara n-ar fi decât un alt oraș mic blestemat să poarte în cârcă, de 13 ani, un primar corupt. Căci din 2000 conduce Ioan Dorin Dăneșan Primăria Sighișoarei, sub pătura PSD-ului, și nimic nu pare să-l urnească de acolo, în vecii vecilor, amin.

În 13 ani, Dorin Dăneșan a reușit să facă multe matrapazlâcuri, dar dovedite, deocamdată, sunt abuzul în funcție, falsul și uzul de fals, pentru care primarul a primit anul acesta condamnări definitive. Adică s-au epuizat, practic, toate căile de atac. În buna tradiție a miloasei Justiții românești, primarul a primit, prin contopirea pedepselor, doar doi ani de închisoare, și ăia cu suspendare. Totuși, legea 393 din 2004, cea privitoare la statutul aleșilor locali, spune că – la articolul 15, alineatul 2, litera e – “calitatea de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului” în cazul unei “condamnări, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate”. Ceea ce primarul chiar a primit, căci de suspendat s-a suspendat doar executarea pedepsei, nu pedeapsa în sine, primarul fiind, de altfel, într-o perioadă de încercare de patru ani. Totuși, prefectul pesedisto-uneperist al județului Mureș, Corneliu Grosu, nu are nici cea mai mică intenție să emită vreun ordin de încetare a mandatului primarului condamnat. Nu de alta, dar se petrec parandărături interesante în Sighișoara, care aduc, prin Dăneșan, bani frumoși, care ar fi păcat să se piardă aiurea de dragul legii. Dar despre asta, în viitorul apropiat.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint