Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

La sectorul 6 și-au făcut apariția cavalerii contractelor pe bani publici

Zoom La sectorul 6 și-au făcut apariția cavalerii contractelor pe bani publici

► Cu toate că din ce în ce mai multe voci vorbesc despre ruperea USL și marele șut pe care PSD se pregătește să-l tragă liberalilor, cînd vine vorba de afaceri lucrurile se schimbă. De exemplu, la sectorul 6, primarul liberal Rareș Mănescu tocmai a semnat un contract în valoare de 11,8 milioane de euro cu firma unei foste consiliere a președintelui Ion Iliescu.

Astfel, pentru 43.052.261,31 lei (53.384.804,02 lei cu tot cu TVA), firma Ro-Verde Landscaping SRL administrată de Madlen Iuliana Lazăr, fostă consilieră la Cotroceni în mandatul 2000-2004, se va ocupa de amenajarea spațiilor verzi din cartierele Drumul Taberei și Militari, de modernizarea unor străzi și trotuare, precum și de montarea unui sistem de supraveghere video.

Decorată de Ion Iliescu cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler, pentru competență, loialitate și profesionalism, duduia Madlen Lazăr și-a demonstrat valoarea și în mediul privat. Astfel, Ro-Verde Landscaping, firma cu care cîștigă contracte de milioane de euro pentru amenajarea spațiilor verzi avea în 2012 doar opt angajați. Dar cea mai tare dovadă de competență și profesionalism a demonstrat-o fosta consilieră în 2011, cînd, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, a reușit rara performanță de a face 121.000 de euro profit fără să aibă nici un salariat.

 

► Păulești de Vrancea este o comună micuță, de munte, compusă din două sate, în care trăiesc ceva mai mult de 2.000 de locuitori, în marea lor majoritate de peste 50 de ani. Principalele activități economice din zonă sînt creșterea animalelor și exploatarea lemnului. Dar pe cît este de micuță comuna, pe atît de vioi devin localnicii la alegeri, de-ți vine să crezi că singurul lor scop în viață este de a ștampila buletine de vot. Așa se face că, de la reînființare și pînă acum, aproape că n-a fost scrutin electoral la care păuleștenii să nu fi participat în proporție de peste 100%. Și, culmea coincidenței, de fiecare dată au votat masiv cu candidații susținuți de baronul Marian Oprișan.

Dar nu despre preferințele electorale ale localnicilor voiam să vă relatăm, ci despre o ditamai licitația pe bani publici ce se desfășoară în această perioadă la Primăria comunei. Acum, pe final de an, la Păulești urmează să fie atribuită o lucrare pentru reparația unui drum local pentru aproape cinci milioane de lei, peste un milion de euro. O sumă foarte mare, dacă ne gîndim că este vorba, conform caietului de sarcini, de doar 3,8 kilometri pe care, în medie, circulă 10-15 autoturisme pe zi.

Ofertele vor fi deschise pe 23 decembrie, înainte de Crăciun, o zi perfectă pentru trucat licitațiile, avînd în vedere că cei interesați vor fi cu mintea mai mult la cadourile de sub brad și la friptura de porc.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint