Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lăsați-i să cheltuiască pentru Liga Campionilor

Zoom Lăsați-i să cheltuiască pentru Liga Campionilor

UTA Arad este o echipă modestă din Liga a II-a. După jumătate din campionat, UTA se află pe locul 5, la 10 puncte de prima clasată și la doar 7 de ultima. E drept, pe vremuri, UTA era o echipă importantă în campionatul României, dar a trecut atâta vreme de atunci, încât nici un bărbat de 40 de ani care n-a trăit în Arad nu poate spune de ce e UTA o atât de mare scofală.

În turul acestei ediții de campionat, pe stadionul din Arad au venit, la toate meciurile echipei disputate acasă, un total de 4.400 de spectatori. Adică 733 de spectatori pe meci, în medie. Putem spune, așadar, că doar 0,5% din populația Aradului este interesată de meciurile acestei „legendare echipe fanion“. Asta, în timp ce 100% din populația municipiului condus de Gheorghe Falcă este interesată de străzi, canalizare, calitatea vieții etc., etc. Ar fi un argument pentru orice primar normal la cap, un argumant în favoarea lipsei de investiții într-o echipă modestă, fără spectatori. Doar că domnul Falcă ori nu ia în considerare astfel de argumente, ori are altele pe cap.

Așa se face că, pe 24 ianuarie, Primăria municipiului Arad a anunțat o licitație publică pentru lucrări de extindere la stadionul folosit de echipa UTA. În urma acestor lucrări, programate să dureze maximum trei ani, capacitatea stadionului urmează a fi mărită la 12.500 de spectatori (de la 7.000), se vor acoperi tribunele, iar sub una dintre peluze va fi construit un hotel. Totul va costa, din banii contribuabililor arădeni, aproape 48 de milioane de lei, cu tot cu TVA. Probabil că astea 11.000.000 de euro stăteau prin buzunarele Primăriei, fără rost, și pentru că se terminaseră absolut toate celelalte investiții, cineva s-a gândit să bage bani și pentru plăcerea celor 733 de microbiști loiali clubului. Să spunem că un bilet la meci va costa, pe noul stadion modernizat, 20 de lei în varianta sa cea mai scumpă. Ar trebui ca cei 733 de spectatori  să plătească bilete la 3.274 de meciuri pentru a se acoperi investiția. Or este puțin probabil ca cei 733 de ultrași să mai trăiască atâta, știut fiind că UTA n-a jucat atâtea meciuri oficiale în toți cei 68 de ani de existență.

Publicat în Cațavencii, nr. 4(82), 2013

2 comentarii

  1. #1

    Dom’le, nu stiu de ce tot scrieti UTA Arad ! A-ul ala din acronim e chiar de la numele orasului, Arad. Inteleg ca nu sunteti jurnalist pe sport, de-asta sunt bland cu dvs., insa o comit des si grav mai ales specializatii – vorba vine – pe domeniul asta, al basicii cu petice. E o barbarie, pentru cine mai are habar, sa citeasca prin ziare despre clubul de fotbal Uzinele Textile Arad Arad !

  2. #2

    Chiar dacă stadionul nu este cea mai mare grijă a suporterilor și spectatorilor (terenul este totuși printre cele mai bune din țară), argumentul principal al oamenilor este ”măcar să facă ceva!”, după ce același primar a desființat 2 stadioane din oraș de când ocupă funcția. Dar nu se grăbește edilul chiar să facă stadionul imediat. Cei 3 ani de construcție sunt bine planificați în calendarul alegerilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint