În Long Beach, California, veterana Harmon și partenerul ei, Diaz, proaspătul absolvent de Academie cu lămîia începătorului în geam de pe locul mortului, patrulează străzile orașului, intervenind imediat ce se primesc apeluri de urgență la 911, cu ochii-n patru după membrii unei bande de cartier latino. O tînără polițistă tocmai a fost împușcată mortal de un interlop, în timp ce-i verifica pe dubioșii pasageri ai unei mașini trase pe dreapta, și Harmon are un motiv foarte personal ca să-l prindă pe ucigașul colegei pe care a antrenat-o. Înaintea lui Diaz, actualul învățăcel în practică pe teren, care ascultă ce-i spune doamna instructor, dar face cam ce crede el, în mintea lui de recrut impulsiv și imprudent, care reacționează pripit, își asumă riscuri majore și nu prea respectă ordinele superiorilor. Cumva explicabil: după ce termini școala, ai senzația că poți răsturna singur universul. Entuziasmul se diminuează, însă, treptat, pe măsură ce lași în urmă situațiile artificiale simulate la curs și iei în piept lumea reală, în care orice vulnerabilitate poate fi fatală.
Cu urechea pe comunicațiile radio ale dispeceratului și cu ochiul pe activitățile străzii, cei doi polițiști din duba 85 sînt, deci, echipa de intervenție care trece de la un caz la altul, confruntîndu-se cu tot felul de ilegalități, de la trafic de droguri la conflicte cu violențe domestice, pregătiți oricînd, fără ezitare, pentru urmăriri auto și arestări de persoane agresive. Împreună în mașină atîta timp, uniți de pericolele prin care trec amîndoi și de conversațiile în care problemele job-ului, temerile personale pentru vreo decizie greșită sau vina de a nu fi făcut ceva ca să salveze o victimă se amestecă cu necazurile familiale ale fiecăruia, între ei crește încet o relație de camaraderie marcată și de un fel de tensiune sexuală.
De la creatorul și producătorul cunoscutului show TV Law & Order, a apărut pe micile ecrane un nou serial polițist cu episoade scurte și dinamice. Pentru mai mult realism, în On Call, filmările din mînă sînt combinate cu înregistrările camerelor video de pe buzunarul uniformei, pentru niște imagini brute – aparent, needitate –, menite să te introducă în perspectiva polițiștilor, să-ți dea shot-ul de adrenalină, intensitate și suspans. Permanent în misiune, ca și personajele sale, concentrat pe rutina specifică muncii de apărare a celor nevinovați, serialul ăsta are în desfășurarea acțiunii și nuanțe emoționale, fără momentele melodramatice și implicațiile romantice din altele, însă. Deocamdată.
De departe, pare, deci, OK. Dar, luat un pic la bani mărunți, neglijent la detalii, On Call pică testul veridicității: chiar dacă oarecum minore, are destule scăpări deranjante în scenariu. Un șofer oprit în trafic recunoaște că, da, conduce sub influența consumului de metamfetamină, și e lăsat să plece?! Omul legii îi întreabă, la pachet, pe niște infractori, arătîndu-le o poză, dacă știu ceva despre suspectul din imagine?! (Nimeni, niciodată, nu va da în gît pe cineva, în prezența unor martori.) Membrii echipei de intervenție nu securizează complet clădirea din care trag cu pușca niște gangsteri, expunîndu-se inutil pericolului de a fi împușcați de alți indivizi ascunși. Harmon și Diaz anunță că ajung undeva în cinci minute și, cînd sosesc, s-a înserat deja. Cei doi nu încheie nici un proces-verbal, nu dau nici o amendă, pleacă întotdeauna mai devreme de la locul faptei, lăsînd pe altcineva să finalizeze acțiunea. Hmm, prea multe chiftele și gogoși… E ca și cum ai urca la catedră ca să le predai altora lecții de profesionalism, dar tu nu știi nici măcar abecedarul meseriei.
On Call, 2025-, dramă polițistă cu defecte de procedură, creat de Tim Walsh și Elliot Wolf, opt episoade de 26-31 de minute, difuzat de Amazon Prime Video.
1.680 de vizualizări