Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Legea lui Arhimede și oțărîrea lui KWI

Zoom Legea lui Arhimede și oțărîrea lui KWI

Vameșul român și cîinii de la vamă vor intra în doliu în ziua cînd România va fi primită în Spațiul Schengen. Fiindcă la noi înțelesul cuvîntului „a vămui“ trimite invariabil la șpagă sau, tehnic vorbind, la foloasele necuvenite care fac din Ministerul nostru de Interne și o vacă de muls pentru politicianul ajuns la putere. Așa că dacă, în loc să facă cronica șoselelor, televiziunile noastre ar zădărî DIICOT-ul să vază ce se întîmplă la vamă, nu s-ar mai mira ca babele proaste de ce România stă la poarta Schengen-ului ca domnul K la intrarea în castel.

Cînd e în opoziție, politicianul român se dă de ceasul morții că nu intră țărișoara în rînd cu statele unde nu vezi cozi la vamă. Însă, odată ce ajunge la putere, uită de chestia asta sau începe să se plîngă de conspirații străine și să-și dea ochii peste cap că are Olanda un dinte misterios contra României.

Cît despre analistul politic autohton, l-ați văzut vreodată să se întrebe de ce la Interne sînt puși miniștri inși care se chinuie și cînd deschid gura pe românește, necum să știe vreo limbă străină? Bode, ministrul de azi, e ultima strigare într-o interminabilă licitație pe invers, în care contează cîtă carte nu știe candidatul, cît de puțin îi funcționează mintea și dacă e suficient de inept, de slugos, ori de „acoperit“ încît să placă Serviciilor.

Ce poate să spună un Lucică Bode la JAI? Cam ceea ce or fi spus și predecesorii lui, de cînd tot ratează România intrarea în Schengen. Că tehnic sîntem pregătiți, dar mai avem de rezolvat una-alta – fleacuri, cum ar fi corupția din Poliție, inclusiv din Poliția de Frontieră. Sau cum e nepriceperea flagrantă ori simulată din parchete care duce la mitocosirea unor dosare menite parcă să fie respinse de judecători.

Fleacurile astea par să nu-l mai deranjeze nici pe președintele KWI de cînd are guvernele sale, iar la Interne sînt încoțopeniți miniștri liberali, nu pesediști. La fel cum a amuțit în privința plagiatelor, Iohannis nu mai zice nimic despre corupție, iar despre incompetență, nici atît. În schimb, dă mesaje oțărîte, ca atunci cînd a aruncat cu paltonul pe aeroport. Că dacă n-o să fie primită România în Schengen, poporul dezamăgit o să dea în mania persecuției, încît o să trateze cu dindărătul Uniunea Europeană și-i va vota pe extremiști. Or, cei care au votat cu extremiștii n-au făcut-o de supărați ce sînt că România e ținută la poarta ogrăzii Schengen-ului, ci fiindcă s-au săturat de corupție. Sau mai pe înțelesul fostului profesor de fizică care a ajuns la Cotroceni, aici e ca la legea lui Arhimede. Ca să funcționeze trebuie să umpli mai întîi cada cu apă.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint