Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Libertatea de a face pe prostul

Zoom Libertatea de a face pe prostul

Un medic din Cîmpina s-a dus la un liceu local să le explice el elevilor ce-i cu virusul ăsta. E armă chimică! zice medicul și pac, pe FB, cu înregistrarea vorbelor sale. Guralivul actor Florin Busuioc, cel ce prezintă vremea la PRO TV și-și dă cu părerea despre toate cele, a spus despre COVID-19 că e invenția ticăloasă a multinaționalelor care nu se mai satură. S-a sesizat CNA-ul și a ars o amendă de 5.000 de lei numitei televiziuni. Dar cei doi măcar nu s-au apucat să propovăduiască demascarea și antivaccinarea.

Alt actor, Dragoș Bucur, a cărui notorietate vine de la o emisiune de televiziune, Visuri la cheie, care n-are nici o legătură cu medicina sau cu expertiza epidemiologică, anunță pe FB că el nu poartă mască și că nici nu se vaccinează. De ce? Că așa vrea el, după ce s-a informat. Au ieșit de-aci două zavere. Una îl eroizează pe actor, ca pe un apărător ce se crede al libertății de exprimare. Cealaltă dă cu el de pămînt, adică îl trece în rîndul susținătorilor agitatei senatoare Șoșoacă și îi adresează vorbe nereproductibile – după cum se știe, cînd opiniei publice îi sare țandăra, ea nu-și alege cuvintele!

Cei ce-l apără pe Dragoș Bucur o iau cu pledoaria de la Revoluție, „cînd s-a murit pentru libertate!”, și ajung la primejdia pumnului vîrît în gură, care ne-ar paște dacă nu-l susținem pe curajosul actor ori pe Mugur Mihăescu, actor și el, dar și fost brav turnător la Securitate.

A mai fost un actor, Bogdan Stanoevici, care a fost și ministru, și director la Circul București, și care s-a luptat cu masca și cu vaccinarea chiar și în spitalul unde a murit la ATI de COVID-19. Pînă să se îmbolnăvească, Stanoevici a ieșit în stradă să-și apere libertatea, alături de cîteva sute de persoane nemascate, cu care s-a pupat ostentativ ca să demonstreze pe viu că virusul nu sare la noi dacă nu purtăm mască. Dacă acest Stanoevici s-ar fi înșelat numai pe pielea lui, ca unul care-și dă foc din convingerea că el nu poate să ardă, aș fi zis că nefericitul a căutat-o. Dar înainte de a ajunge pe patul spitalului, neînfricatul actor și-a plimbat convingerile pe unde și le-o fi plimbat, încît e posibil să-i fi molipsit și pe alții. Asta e tot libertate?

Iar dacă Dragoș Bucur, care nu se maschează și nu se vaccinează, are o întîlnire fatală cu virusul și îl dă apoi mai departe, se cheamă că a făcut-o în numele libertății sau din cauza prostiei? A prostiei care se dă în stambă și-și dă ochii peste cap de autoadmirație!

3 comentarii

 1. #1

  Domnule Teodorescu, sa stiti ca Bogdan Stanoevici nu a murit de covid 19, ci din cauza unor infectii nozocomiale luate din spital, dupa ce s-a vindecat de covid. Rectificati articolul ca o sa aveti de-a face cu Sosoaca. In alta ordine de idei, fiecare e liber sa judece cum vrea noua era covida.

 2. #2

  Pai sigur ca-i naspa. Ca ,,juristii de top ai natiei” sau medicii cu ,,notorietate” n-au iesit ca-n alte state sa explice poporului cum sta treaba cat de cat realist. Si atunci ,,organizatorii evenimentelor” au pus pe cativa sa ,,recite” placa ,,oficiala” dar vazand ca alde ,,doctorita Pop, Rafila, Cercel, Arafat etc” nu mai au pic de credibilitate au iesit cu altileria grea. ,,Figurile” din media. Pe care le-au grupat in tabere si a inceput ,,show-ul” conform regiei. Unii au interptretat scenariul fricii si al respectarii ,,cu strictete’’ a regulilor iar ceilalti ,,canta’’ melodia negationista. Si, uite asa, pare ca ceva se intampla si pe aceste meleaguri. In timp ce ,,profesionistii” s-au pitit si mai tare in spatele mastilor (pt. a nu fi recunoscuti, se intelege) si-si continua nestingheriti activitatile aducatoare de ,,bunastare”.

 3. #3

  Si daca Stanoevici nu a murit de virus? Sau daca amurit de virus, dar l-a luat cand avea masca? Acum sa va vad…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Tulpina din grădina Maicii Domnului

  2 martie 2021

  Motto: Într-o grădină, sub o tulpină, zării un virus ca o lumină. Să-l rup se strică, să-l las mi-e frică, că vine altul și ni-l ridică. A trebuit să treacă […]

 • America ungarului cenușiu

  2 martie 2021

  Puține țări de pe planeta Pămînt egalează România în devotamentul arătat Americii. Parteneriatul strategic pe care, altminteri, SUA îl are cu multe națiuni a atins la noi standarde evanghelice și […]

 • Nepriceputul cu patalama

  2 martie 2021

  Cu 15 zile înainte de a se împlini 165 de ani de la dezrobirea romilor în Țara Românească (166 de ani de la dezrobirea lor în Moldova), Curtea de Apel […]

 • O moarte simbolică

  23 februarie 2021

  Înainte de a se fi măritat cu aprigul bărbătuș Vijulie, femeia cu barbă Stelian Tănase nu părea a ști să dea în bobi și a citi în zațul cafelei, ca […]

 • A venit și vremea arătării diplomelor

  23 februarie 2021

  În toate campaniile, PNL și USR-PLUS s-au dat mai școliți ca proștii de la PSD. Au lăsat mereu să se înțeleagă că ei sînt legitimați de cunoștințe dobîndite în universități […]