Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lipsa citostaticelor e tratată cu mănuși

Zoom Lipsa citostaticelor e tratată cu mănuși

Vorbim, fără sens, despre lupta dintre sistemul de sănătate de stat și cel privat, despre banii pe care privatul îi suge de la stat, despre cum privații sunt răi și Nicolăescu e bun sau invers. De fapt, nu despre asta e vorba. De fapt, e vorba despre faptul că se fură. În draci.

Institutul Clinic Fundeni, aflat zilele astea în mijlocul scandalului cu citostaticele care nu se găsesc pentru bolnavii de cancer, cheltuiește lunar grămezi de bani pentru diverse lucruri. Unul dintre ele sunt mănușile. Chirurgicale sau de examinare, IC Fundeni a estimat că are nevoie, pentru următorii doi ani, de 144.600 de perechi de mănuși chirurgicale sau de examinare. Sunt, practic, șase tipuri de mănuși trecute în caietul de sarcini, iar cele mai scumpe costă, la prețul pieții, 155 de lei cutia de 50 de perechi. Cele mai scumpe, din care IC Fundeni și-ar fi dorit maximum 3.100 de perechi pentru doi ani. Dar am împins lucrurile la absurd și am considerat că toate mănușile de care are nevoie IC Fundeni să fie doar cele mai scumpe din țară. Așa că, la 144.600 de perechi, aplicând cel mai mare preț găsit de noi, am obținut o sumă de 448.260 de lei. Totalul totalurilor, pe caietul de sarcini, pentru doi ani.

Ei bine, IC Fundeni este de altă părere, așa că a atribuit licitația pentru mănuși firmei Medico International SRL, din București, pentru suma de 1.443.935 de lei fără TVA. De 3,2 ori mai mult decât prețul pieții. De unde dracului să mai rămână bani și de citostatice?

Publicat în Cațavencii, nr. 4(82), 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint