Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lista iepurilor de campanie

Zoom Lista iepurilor de campanie

Candidatul Klaus Iohannis nu se simte bine. Pălăria de prezidențiabil se arată a fi cu cîteva numere mai mare. Fruntea burgmeisterului nu poate cuprinde, după părerea unor liberali vechi, volumul de cunoștințe pe care îl presupune jocul cu banii și cu instituțiile la nivel național. Apropiații lui Antonescu șoptesc că Iohannis a fost scos la nevoie, așa cum s-a procedat cu el și în trecut. Acum urmează să fie băgat la loc, de unde a venit, și lăsat la păstrare pentru a fi întrebuințat data viitoare, mai ales că problemele imobiliare și de incompatibilitate abia încep să iasă la iveală. În locul lui se pregătește un candidat care va fi anunțat odată cu anunțarea candidaturii lui Ponta.

Într-o altă categorie de iepuri intră Mircea Diaconu. În prezent, PSD examinează ipoteza trimiterii lui la prezidențiale, pe un culoar paralel cu Ponta, pentru a colecta și a înapoia, în turul doi, voturile pesediștilor derutați de campania anti-Ponta.

Tot pe un culoar paralel stă varianta Dan Puric. PSD cîntărește cooptarea lui în strategia prezidențialelor, lansîndu-l ca independent sub patronaj social-democrat. Puric accesează publicul pierdut de Vadim și Dan Diaconescu, un bazin exaltat de naționalisme și ortodoxism, format din pensionari derutați, șomeri dezamăgiți, tineri pasionați de cîștiguri miraculoase și patriotarzi bîntuiți de nostalgia socialismului.

Cele două culoare, Diaconu și Puric, ar putea colecta exact diferența teoretică dintre punctajul nominal al lui Ponta și cele 50 de procente necesare.

1 comentariu

  1. #1

    si cum ar fi sa ajunga in turul doi Diaconescu si Puric?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint