Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lista lui Daddy

Zoom Lista lui Daddy

În 2015, cînd Liviu Dragnea a încălecat pe PSD, Florian Coldea a impus în conducerea partidului niște oameni-buton pe care să apese dacă jupînul din Teleorman o ia razna. Dragnea n-a avut încotro și a acceptat, fiindcă altfel nu primea culoar de zbor. Așa a ajuns Valeriu Zgonea președinte executiv și așa au ajuns vicepreședinți oameni cu legături de notorietate în servicii, cum ar fi: Georgian Pop, Gabriel Vlase, Mihai Tudose. Prin intermediul aripii disidente Ponta și prin încurajarea unor lideri locali subversivi, serviciul a mai capacitat oameni din zona vicepreședinților: Nicolae Bănicioiu și Mihai Chirica, primarul PSD al Iașiului.

În grupul de vicepreședinți mai erau:

– Andrei Dolineaschi, fidel lui Dragnea, dar eliminat din viața activă de un dosar instrumentat de DNA;

– Ionuț Vulpescu, unul din puținii intelectuali rămași în PSD, omul de casă al lui Ion Iliescu, distant și apatic în raport cu partidul;

– Victor Negrescu, un tînăr cu agenda neclară, interesat de o carieră externă autonomă;

– Gheorghe Șimon și Viorel Ștefan;

– Ecaterina Andronescu, nemulțumită de ratarea unui nou mandat la Educație și aflată într-o permanentă acțiune de marketing personal

– și cele trei femei loialiste: Gabriela Firea, Lia Olguța Vasilescu și Doina Pană, ultima retrasă pe motive de sănătate.

După cum se vede, Dragnea nu putea pune bază pe corpul vicepreședinților, al cărui vot majoritar înclina balanța contra lui. Asta explică de ce BPN, Biroul Național Permanent al partidului, în a cărui componență intrau vicepreședinții, nu a fost folosit mai deloc ca for de decizie între congrese, Dragnea preferînd Comitetul Executiv Național, dominat de baronii locali.

Prin urmare, cei care se întreabă dacă Dragnea face congres doar ca să-și reconfirme poziția de președinte își pot răspunde: nu. Congresul se va ocupa, după cum se arată, și de schimbarea vicepreședinților PSD, așa încît noul BPN să redevină un instrument de conducere utilizabil. Deci să nu pariați nici pe disidenți, nici pe foști premieri, nici pe oamenii serviciilor. O să vedeți ceva cu 1% inspirație, 99% Teleorman.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. #1

    În curând vom afla că Daddy însuși a fost plantat la cârma PSD de binom.
    Deci , dacă a comis ceva , n-a făcut-o el ci securitatea.

  2. #2

    @Nicu, ai perfecta dreptate: Dragnea a fost plantat in PSD, cu ani in urma, de iuda basescu si la conducerea acestuia de secta creata de marele talhar national, adica SRIDNA.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale