Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Locul DNA în mecanica urii

Zoom Locul DNA în mecanica urii

Lunea trecută, după ce Dragnea a mai zis ceva despre Iohannis și statul paralel, DNA i-a chemat la audieri pe secretarul lui Dragnea și pe ministrul PSD al Mediului de Afaceri. Au apărut oamenii la televizor, și-au arătat zîmbetul strîmb și no comment-ul cu voce pierită, și au luat calea insomniilor, a depresiei și a socotelilor avocățești. Marți, însă, într-o tăcere specifică ambuscadei, DNA a făcut cerere de redeschidere a unui fost dosar al lui Dragnea, vechi de cîțiva ani, care fusese soluționat de procurorii DNA cu NUP.

Liviu Dragnea, se vede treaba, se potcovește cu dosare și cînd faptele, după cum spun procurorii, nu există. Procurorii, animați de spiritul dreptății, caută peste tot, scotocesc pînă și în propriile lor sentințe. Cînd dosarele noi nu avansează destul de repede, sînt aduse în discuție dosarele vechi, soluționate deja.

Dragnea și PSD au fost puși la DNA pe fast forward în momentul în care Guvernul Cioloș al președintelui Iohannis s-a dovedit a fi o soluție politică prostească. Din acel moment, asaltul judiciar asupra “ciumei roșii” a devenit ocupația de bază a cîmpului tactic. Cînd condamnarea în dosarul Referendumul n-a fost suficientă pentru ca Iohannis și dreapta să cîștige alegerile, DNA a deschis dosarul Bombonica. A deschis apoi dosarul Belina și dosarul Teldrum, le-a deschis dosar lui Sevil Shhaideh și Rovanei Plumb pentru acte semnate în guvern, a deschis dosar guvernului PSD și miniștrilor PSD pentru faptul că au guvernat (au dat Ordonanța 13), a vrut să decapeze miniștri și premieri, a trimis-o în judecată pe Shhaideh și altele. Cînd DNA a intrat în conflict cu Constituția, a venit rîndul DIICOT s-o ancheteze pe Dăncilă pentru înaltă trădare. În patru ani, și în special în ultimii doi, o anumită parte a procurorilor s-a năpustit cu turbare asupra inamicilor Dragnea și PSD, cîștigătorii alegerilor.

În aceeași perioadă, fostului președinte Băsescu, asupra căruia planau mari certitudini penale (de la “Flota” la casa din Mihăileanu și la șpaga cu terenuri de la Cășuneanu), demonstrate de presă la milimetru, i-au fost închise toate posibilitățile de a ajunge la bulău. La fel, în aceeași perioadă, actualului președinte Iohannis, care putea fi acuzat nu numai în procesul cu incompatibilitatea, dar putea să facă, împreună cu soția, obiectul unui proces solid de fals și uz de fals, i s-a iertat tot. Nici măcar neplata datoriilor la stat (cele 320.000 de euro din închirierea unui bun dobîndit prin fals) n-a stîrnit atenția unui procuror.

Faptele arată că, dincolo de detaliile judiciare, DNA ține cu președinții. Apără infracțiunile comise de președinți și încearcă să-i bage la pușcărie pe cîștigătorii alegerilor. Exemple sînt mii. Exemple că aceste dosare sînt acțiuni politice, și nu rule of law, sînt sute: sute de achitări pe bandă rulantă.

E de așteptat ca această patologie politică ce a lovit corpul magistraților să ducă la forme sociale monstruoase. Populația îi urăște pe cei pe care DNA îi demonizează, dar memoria prezentului e scurtă. Viitorul îi va duce la spînzurătoare și pe ceilalți. Practic, pe toți ceilalți. Iar la final, toată lumea va urî pe toată lumea.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Daca mai continua asa , viitorul parlament PSD va desfiinta DNA sau ii va taia fondurile cu 100% pentru cheltuieli nejustificate. Guvernul nu are Corp de control si Curte de conturi la indemana sa regleze lucrurile inca de maine?

 2. #2

  si daca l-ar baga la bulau nejudecat Dragnea nu ar fi condamnat nevinovat ci meritat!!!

 3. #3

  tertipul banal de a da un chip resentimentelor plebei si de a striga cat mai tare ‘hotii’ cand tu esti cel mai aprig talhar a prins de minune pe terenul fertil al populatiei romanesti lipsite complet de o minimala cultura democratica. La inceput Ponta, apou Dragnea, apoi X sau Y, ce importanta mai are asupra cui se revarsa ura plebei, cata vreme in tot acest rastimp arhitectura constitutionala se perverteste iar puterea reala trece frumusel in mana institutiilor politienesti? Ca adulatorii catuselor se vor pomeni nu peste mult timp, ei si copiii lor, prinsi in capcana pe care singuri si au construit o, asta e alta poveste care sper din suflet sa nu se implineasca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Poate fi un orbete președinte de țară?

  20 august 2019

  Klaus Iohannis a pierdut ocazia de-a juca o scenetă biblică pe țărmul Mării Negre fiindcă, dacă s-ar fi aplecat asupra soldățelului american leșinat și l-ar fi cărat în brațele-i vînjoase […]

 • Președintele armatei moarte

  20 august 2019

  Marți, 20 august, peluza Casei Albe va duce iar povara președintelui Iohannis. Sînt fire de iarbă care au avut norocul să geamă sub pantofii unui Macron, unui Netanyahu, unei Merkel […]

 • Politiciene disperate

  20 august 2019

  Ne îndreptăm, cu pași mari, spre momentul în care va fi aproape obligatoriu ca politica să fie condusă de către femei. Dintr-un domeniu eminamente patriarhal, politica tinde să devină tărâmul […]

 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]