Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lucruri care îți vor schimba percepția despre timp (II)

Zoom Lucruri care îți vor schimba percepția despre timp (II)

1) Traian Băsescu a trăit mai aproape de zilele noastre decât de prima călătorie în jurul lumii. Totuși, abia după nașterea lui a avut loc prima călătorie în jurul lumii cu un vapor care avea cala plină cu blugi de contrabandă și videoplayere nemțești. Știm cu siguranță asta pentru că acea navă îl avea căpitan chiar pe el.

2) Omul de Neanderthal și omul modern (Homo sapiens) au trăit în aceeași perioadă în Europa, însă nu prea-și vorbeau pentru că omul de Neanderthal, fiind din Germania, avea tot felul de figuri în cap. Cu timpul, omul de Neanderthal a căpătat indicație geografică protejată, la fel ca magiunul de Topoloveni, salamul de Sibiu și vinul de Bordeaux. Ce pierdeau toți din vedere e că important e să fii om.

3) Un român care s-a născut la 1720 a murit abia în anul 1963, fiind cercetat de către comuniști ca o adevărată curiozitate a naturii. Din păcate, el a încetat din viață înainte să-i lămurească pe oamenii de știință. Felul în care și-a falsificat certificatul de naștere rămâne un mister până-n zilele noastre.

4) Primele fosile de dinozauri au fost descoperite în anul 1824, adică la trei ani după moartea lui Tudor Vladimirescu. Altfel spus, Tudor Vladimirescu n-a știut niciodată de existența dinozaurilor, ceea ce ridică o serie de întrebări. De exemplu: cum ar fi arătat viața lui dacă ar fi știut că, în urmă cu sute de milioane de ani, pe suprafața planetei noastre trăiau niște reptile uriașe? Oare ar fi luat Tudor Vladimirescu alte decizii? Oare ar fi reușit el să scape de capcana pe care i-au întins-o eteriștii? Oare, dacă știa despre dinozauri, ar fi ales el în locul hainei militare o carieră de paleontolog, la fel ca celebrul pașă de Vidin, Osman Paleontoglu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint