Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lucruri mai puțin știute despre Papa Francisc I

Zoom Lucruri mai puțin știute despre Papa Francisc I

Este la conducerea celui mai mic stat din lume, dar asta nu-l afectează prea tare. Ca dovadă, nu s-a apucat să conducă mașini puternice, mari și zgomotoase, doar ca să compenseze.

De când e Papă, întâmplările se povestesc la Vatican foarte concis. El a interzis luxul de orice fel, inclusiv pe acela de amănunte.

Din cauză că Papa Francisc are simpatii de stânga și e foarte tolerant cu abaterile de la morala creștină, foarte mulți oameni sunt acum literalmente mai catolici decât Papa, așa că expresia nu mai e la fel de puternică.

S-a confruntat recent cu o grevă a soldaților din Garda Elevețiană, care au cerut să fie plătiți în franci elvețieni, pentru a-și putea achita ratele la creditele ipotecare. Unul dintre membrii Gărzii, mai nervos, chiar a fluturat halebarda spre Papă, dar s-a împiedicat din cauza pantalonilor bufanți și a căzut cu bărbia în ciment.

E un suporter convins al francezilor, motiv pentru care ținuta sa oficială are aceleași culori ca steagul lor de război.

A putut să spună câteva cuvinte în română după ce a făcut meditații cu Donald Tusk.

Atunci când Viorica Dăncilă a fost în vizită la Vatican, prim-ministrul român i-a adus Papei cadou niște semințe de la o stațiune de cercetări legumicole de lângă Buzău. Reacția Papei nu mai are nevoie de nici un comentariu: “Of, nu la semințe de-astea mă refeream. Barem pet-ul de Neumarkt e ăla pe care l-am cerut?”.

Jurnalista Emilia Șercan l-a abordat pe Papă în legătură cu Arhivele Vaticanului, deoarece are bănuiala că multe cărți de acolo sunt plagiate.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Poate fi un orbete președinte de țară?

  20 august 2019

  Klaus Iohannis a pierdut ocazia de-a juca o scenetă biblică pe țărmul Mării Negre fiindcă, dacă s-ar fi aplecat asupra soldățelului american leșinat și l-ar fi cărat în brațele-i vînjoase […]

 • Președintele armatei moarte

  20 august 2019

  Marți, 20 august, peluza Casei Albe va duce iar povara președintelui Iohannis. Sînt fire de iarbă care au avut norocul să geamă sub pantofii unui Macron, unui Netanyahu, unei Merkel […]

 • Politiciene disperate

  20 august 2019

  Ne îndreptăm, cu pași mari, spre momentul în care va fi aproape obligatoriu ca politica să fie condusă de către femei. Dintr-un domeniu eminamente patriarhal, politica tinde să devină tărâmul […]

 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]