Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lucruri mai puțin știute despre Papa Francisc I

Zoom Lucruri mai puțin știute despre Papa Francisc I

Este la conducerea celui mai mic stat din lume, dar asta nu-l afectează prea tare. Ca dovadă, nu s-a apucat să conducă mașini puternice, mari și zgomotoase, doar ca să compenseze.

De când e Papă, întâmplările se povestesc la Vatican foarte concis. El a interzis luxul de orice fel, inclusiv pe acela de amănunte.

Din cauză că Papa Francisc are simpatii de stânga și e foarte tolerant cu abaterile de la morala creștină, foarte mulți oameni sunt acum literalmente mai catolici decât Papa, așa că expresia nu mai e la fel de puternică.

S-a confruntat recent cu o grevă a soldaților din Garda Elevețiană, care au cerut să fie plătiți în franci elvețieni, pentru a-și putea achita ratele la creditele ipotecare. Unul dintre membrii Gărzii, mai nervos, chiar a fluturat halebarda spre Papă, dar s-a împiedicat din cauza pantalonilor bufanți și a căzut cu bărbia în ciment.

E un suporter convins al francezilor, motiv pentru care ținuta sa oficială are aceleași culori ca steagul lor de război.

A putut să spună câteva cuvinte în română după ce a făcut meditații cu Donald Tusk.

Atunci când Viorica Dăncilă a fost în vizită la Vatican, prim-ministrul român i-a adus Papei cadou niște semințe de la o stațiune de cercetări legumicole de lângă Buzău. Reacția Papei nu mai are nevoie de nici un comentariu: “Of, nu la semințe de-astea mă refeream. Barem pet-ul de Neumarkt e ăla pe care l-am cerut?”.

Jurnalista Emilia Șercan l-a abordat pe Papă în legătură cu Arhivele Vaticanului, deoarece are bănuiala că multe cărți de acolo sunt plagiate.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Limbă dulce, cur viclean, caracter de est-german

  18 iunie 2019

  De la „Ține, țațo, curu’ zvelt”, subversivul șlagăr pe care Maria Tănase l-a cîntat în timpul războiului la o petrecere dată de Manfred von Killinger, ambasadorului Germaniei la București, pînă […]

 • Riscul mersului pe Barna

  18 iunie 2019

  Sub coordonarea unuia dintre foștii căprari ai poliției politice a fost pus pe piață un sondaj în care Dacian Cioloș îl zdrobește pe Dan Barna în competiția internă pentru candidatura […]

 • O broască râioasă pentru fiecare

  18 iunie 2019

  Nicolae Titulescu a declarat, la un moment dat: „Când am acceptat urcușul în politică, am acceptat ca în fiecare dimineață să înghit pe stomacul gol o broască râioasă“. Nu discutăm acum gusturile gastronomice ale […]

 • Cîți meleșcani încap într-un Iohannis

  11 iunie 2019

  Estonia s-a transformat în Vestonia după scorul de maidan cu care a învins România la cel mai important sport politic practicat pe terenul organizațiilor mondiale: “Tragerea sforilor prin spatele adversarului […]

 • Arta iubirii politice

  11 iunie 2019

  La început, fiindcă moștenea direct averea politică a PCR, partidul lui Ion Iliescu a trebuit să împartă democrația cu cei care moșteniseră vechea Securitate. A fost ceea ce s-ar putea […]

bt
Ultimele articole
romania100