Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lucruri mai puțin știute despre Papa Francisc I

Zoom Lucruri mai puțin știute despre Papa Francisc I

Este la conducerea celui mai mic stat din lume, dar asta nu-l afectează prea tare. Ca dovadă, nu s-a apucat să conducă mașini puternice, mari și zgomotoase, doar ca să compenseze.

De când e Papă, întâmplările se povestesc la Vatican foarte concis. El a interzis luxul de orice fel, inclusiv pe acela de amănunte.

Din cauză că Papa Francisc are simpatii de stânga și e foarte tolerant cu abaterile de la morala creștină, foarte mulți oameni sunt acum literalmente mai catolici decât Papa, așa că expresia nu mai e la fel de puternică.

S-a confruntat recent cu o grevă a soldaților din Garda Elevețiană, care au cerut să fie plătiți în franci elvețieni, pentru a-și putea achita ratele la creditele ipotecare. Unul dintre membrii Gărzii, mai nervos, chiar a fluturat halebarda spre Papă, dar s-a împiedicat din cauza pantalonilor bufanți și a căzut cu bărbia în ciment.

E un suporter convins al francezilor, motiv pentru care ținuta sa oficială are aceleași culori ca steagul lor de război.

A putut să spună câteva cuvinte în română după ce a făcut meditații cu Donald Tusk.

Atunci când Viorica Dăncilă a fost în vizită la Vatican, prim-ministrul român i-a adus Papei cadou niște semințe de la o stațiune de cercetări legumicole de lângă Buzău. Reacția Papei nu mai are nevoie de nici un comentariu: “Of, nu la semințe de-astea mă refeream. Barem pet-ul de Neumarkt e ăla pe care l-am cerut?”.

Jurnalista Emilia Șercan l-a abordat pe Papă în legătură cu Arhivele Vaticanului, deoarece are bănuiala că multe cărți de acolo sunt plagiate.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Dragi cetățeni români!

  3 decembrie 2019

  Klaus Iohannis nu-i chiar nepotul feldmareșalului Mackensen, dar cu siguranță cîțiva uncheși de-ai săi au bătut pas de defilare pe Calea Victoriei în 1916, cînd nemții au intrat ca-n brînză […]

 • România normală

  3 decembrie 2019

  Nimeni nu știe cum arată România Normală, cu atît mai puțin noul președinte Iohannis, care a apărat acest slogan cu fălcile încleștate, ca și cum s-ar fi temut să nu […]

 • Ruleta românească

  3 decembrie 2019

  Rar a fost dat României să vadă sinucigași mai talentați decât cei din Guvernul Orban. Ar fi, poate, un spectacol simpatic dacă nu i-ar afecta pe deja din ce în […]

 • Rușinea de a fi stîngist

  26 noiembrie 2019

  Datorită mamuților cu păr, cu burtă sau cu chelie din PSD, intelighenția românească de stînga, rușinată, se dopează cu praful marxismului prin cafenele obscure sau prin facultățile de Filosofie, așteptînd […]

 • Țară, țară, vrem președinte!

  26 noiembrie 2019

  Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la președinția României, pentru un al doilea mandat, în iunie 2018, cu aproape un an și jumătate înainte de alegerile prezidențiale. De atunci, KWI așteaptă […]