Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lucruri mai puțin știute despre Ucraina

Zoom Lucruri mai puțin știute despre Ucraina

1) Este genul de vecin al României de la care poți să ceri o țigară, dacă ți-ai uitat acasă pachetul de țigări de contrabandă.

2) E o țară atât de mare încât are pe teritoriul ei nu una, ci două republici separatise, plus o provincie ocupată abuziv de un vecin. Puține țări își mai permit, în ziua de azi, să găzduiască atâtea probleme geopolitice pe cap de locuitor.

3) Mai multe asociații de artiști din Ucraina au cerut ca diferendul cu Rusia să fie tranșat bărbătește, în finala de la Eurovision.

4) Președintele Ucrainei este, la bază, actor de comedie, fiind ales în funcție pentru a-i ajuta pe oameni să mai uite de griji. În discursul lui de învestire, a spus un banc care începea cam așa: „Cică un american, un englez și armata rusă intră în Ucraina…“.

5) Mircea Geoană preconizează că Ucraina va putea adera la NATO cam la doi-trei ani după desființarea organizației.

6) Există păreri diverse în legătură cu Ucraina: unii zic că se întinde în Europa de Est. Putin, în schimb, spune că Ucraina se întinde mai mult decât îi ajunge plapuma.

7) Ucraina susține că are multe în comun cu UE. De exemplu, și-n UE a apărut în 2016 un regat separatist, care a reușit în cele din urmă să se desprindă de Uniune.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint