Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lunga toamnă fierbinte

Zoom Lunga toamnă fierbinte

Numirea Guvernului Cioloș i-a lăsat pe liberali mai derutați ca un iepure prins în bătaia farurilor. Felul absent în care i-a tratat președintele Iohannis, cel de la care așteptau înscăunarea lui Predoiu, i-a demoralizat. Partidul e acum mai aproape de dezbinare decît de unificare, cele două aripi – PNL și PDL – cochetînd tot mai mult cu separarea. Gîtul Alinei Gorghiu s-a lungit de multa așteptare, el depășind la ultima apariție în public recordul deținut de Sofia Vicoveanca, lebăda melosului bucovinean. Mica dramă matrimonială a copreședintei PNL cu Lucian Isar e în impas. Isar, care urma să facă parte din cabinetul Predoiu sau chiar din cabinetul Isar, începe să înțeleagă că recompensa promisă de Alina nu mai vine. Blaga, la rîndul lui, nu mai suportă regimul periculos, pîndit de DNA și lipsit de perspectivă politică, în care ține Iohannis noul PNL. Anumiți pedeliști trag spre un PD pur și dur, alții vor un adăpost în ALDE, iar alții se gîndesc să se refugieze sub paltonul pătat de vin și de noroi uscat al lui Băsescu.

PSD-ul stă, deocamdată, grupat cuminte în jurul lui Dragnea, care, cu toate urgia abătută de stradă, de DNA și de fuga lui Ponta, a reușit să mențină mastodontul viu și cuplat la resurse. Disidențele de tip Șerban Nicolae și Daniel Savu se consumă mai mult în platourile Antenei 3, la fel cum atacurile grupării Ponta-Ghiță se petrec la RTV. Pe teren, însă, PSD tropăie greu și ascultător, după cum îi comandă Dragnea.

PSRO-ul lui Geoană a început să-și piardă oamenii fiindcă Vanghelie a retras finanțarea. În volumele pe care Prostănacul i le-a dedicat la DNA, Vanghelie apare într-un mod care nu reflectă sumele din trecut, iar Almanahe s-a înfuriat.

În UNPR s-a luat decizia îmbrîncirii lui Oprea imediat ce dosarul legat de abuzul în serviciu va fi pomenit oficial. Dacă traseiștii aleg să rămînă împreună, succesorul lui Oprea va fi Nicolicea. Dacă se despart, cei mai mulți speră să fie acceptați la PSD.

PNL și PSD au primit de la Iohannis tema reformei interne. PSD a luat-o înainte și e gata să dea în folosință codul de integritate. PNL a anunțat că angajează o firmă de consultanță să-i facă un audit de personal. Deruta e în creștere. Iar între timp, Guvernul Cioloș începe să lucreze la partidul președintelui.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale