Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mâncarea, acest virus care ne mușcă de creier

Zoom Mâncarea, acest virus care ne mușcă de creier

Dacă, la capitolul mâncare, oamenii s-ar comporta ca noi, pisicile, lumea ar arăta ca un film cu zombi. De exemplu, orice cetățean care ar mânca pe stradă ar fi atacat instantaneu de toți trecătorii, care i-ar smulge fremătând covrigul din mână. Cu gurile! După care și-ar încorda nările, în căutarea a ce s-ar mai putea hali nou prin zonă.

Mâncarea, pentru noi, pisicile, e un virus care ne mușcă din creier și ne îmbolnăvește temporar de nebunie. Nu există farfurie pe care să n-o controlăm, zgâlțâite de poftă, iar atunci când descoperim crăpelniță care ne place, nici cămașa de forță nu ne-ar putea opri să plonjăm în mijlocul ei. Eu, de exemplu, sunt înnebunită după pește, brânzică, măsline și biscuiți. Toate încercările sclavilor mei de a mânca în secret ceva de pe lista asta s-au soldat cu eșecuri răsunătoare. Pur și simplu, simt mirosul de oriunde m-aș afla și năvălesc isterică în incintă. Escaladez mobilele cu tropăituri și nu mă opresc până nu ajung să mă îndop ca o psihopată. Singura lor șansă ar fi să mănânce în picioare, în mijlocul livingului.

Hrănirea zombi-ului din mine cu cărnița de dimineață e întotdeauna un proces dificil. Cum să verși conținutul conservei în farfuria pisicii, când pisica e deja ÎN conservă? Mare noroc că nu îmi plac zemurile, că aș ajunge să mor ca proasta, înecată într-o oală cu ciorbă.

Dacă ar exista restaurante pentru pisici, toate clientele s-ar urca mai întâi pe masă, apoi pe chelnerul care ar încerca disperat să le așeze o farfurie în față.

La o masă pisicească de Crăciun, jumate dintre invitați ar fi cu boturile în salata de boeuf, iar restul s-ar împletici ciorchine printre picioarele gazdei, încercând să-i sară în oala cu sarmale. Bine, pornim de la premisa că, atunci când s-a gătit, au fost cu toții încuiați într-o cameră și și-au petrecut timpul izbindu-se de ușă și aruncându-se pe clanță.

Dacă ați fi ca noi, dragi sclavi umani, v-ați arunca miorlăind peste raioanele cu produsele preferate din supermarket-uri. La casă, ar fi nevoie de niște scannere sofisticate, care să depisteze ce firimituri și urme ați avea pe la bot: “Așa, deci v-ați ghiftuit cu măsline, ciocolată, cozonac, humus și portocale. 27 de lei și 10 bănuți. Aveți 2 lei și 10 bănuți, ca să vă dau eu restul fix?”.

Nu în ultimul rând, ați vomita pe covor mâncarea devorată cu lăcomie, pentru ca, mai târziu, când ați reveni, întâmplător, pe la locul faptei, să ziceți: “Hei, dar ce avem noi aici? Un cârnățel de mâncărică vomată? Mmmm, ce bună e, ia s-o mai mâncăm o dată!”.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  Asta cu maslinele e arhicunoscuta. E afrodisiac pt pisici.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cinci ani de singurătate

  12 noiembrie 2019

  “Politicienii sînt ca scutecele. Trebuie schimbați des și din același motiv.” Vechiul aforism, atribuit lui Mark Twain, n-are trecere la români. Președintele României se schimbă doar o dată la zece […]

 • Barna, puntea suspinelor

  12 noiembrie 2019

  USR, alături de PLUS, părea să se poată transforma într-un partid important. Nu atât de important încât să conducă, prea curând, singur, dar suficient de important încât să înceapă să […]

 • Cum am ratat eu scaunul cu patru picioare de la Cotroceni

  5 noiembrie 2019

  După ce ani de zile și-a înmuiat batistuţa de la piept într-o esență de patchouli extrasă din brînza neaoșă de burduf, naţionalistul de operetă Rareș Bogdan și-a imaginat că țara […]

 • Președintele pe care l-am pierdut

  5 noiembrie 2019

  Așa sînt mereu zilele dinainte: însorite și nepăsătoare. Nimic nu arată că ne confruntăm cu involuția speciei prezidențiale și cu abisul celor cinci ani care vin gata irosiți. Să ni-l […]

 • O șansă istorică

  5 noiembrie 2019

  A fost nevoie de 30 de ani pentru ca Ludovic Orban să primească și el o șansă reală în politica mare. Chiar dacă, de-a lungul vremii, șanse a mai avut, […]