Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Manelistul și cocaina

Zoom Manelistul și cocaina

Florin Salam e fascinant. Și nu spun asta doar din cauză că scriu o carte în care el e personaj principal și călătorește prin timp ca să se lupte cu centauri. Prima oară cînd l-am văzut a fost pe scenă la Sala Palatului, acompaniat de orchestra simfonică. Era în 2009, cred, și mintea mea încă nu înțelegea cum a ajuns o orchestră serioasă, de instrumentiști la costum, împreună cu Paula Seling, să cînte manele cu Florin Salam pentru o mare de tuciurii care crăpau semințe de nu mai vedeai, la sfîrșit, centimetru de parchet în sală.

Apoi a fost povestea cu nevastă-sa, care a murit. Salam a jurat că se lasă de cîntat de durere. După un ultim concert în memoria soției. Care s-a prelungit cu încă un concert, iar viața a reintrat în normal. În continuare cîntă, deși au trecut vreo patru ani de la meciul de retragere. Dar toate poveștile cu Salam sînt absolut stupide. Ca atunci cînd a luat bătaie în cluburi de la interlopi, fiindcă are obiceiul să cînte și pentru clanuri rivale. Dar Salam a declarat mereu, cu zîmbetul pe buze și cu capul bandajat, că nu știe nimic de interlopi și bătaie. Se lovise de colțul mesei.

Cel mai amuzant este Salam însă cînd dă declarații încercînd să se scuze și să se explice. Spre exemplu, recent a ieșit dintr-un hotel cu o fată de 16 ani. Întrebat de sănătate, Salam a răspuns că n-avea nici o treabă cu ea pentru că era miezul zilei și el face prostii doar după 2 noaptea. Și că a dus-o la hotel la o cafea, pentru că acolo era cafeaua faină. Și că, de fapt, ea îi dădea mesaje deocheate fiului lui și el a simțit nevoia să îi explice că nu e bine, față în față, într-o cameră de hotel. Iar cînd povestea aproape stătea în picioare pentru un om destul de naiv, omul menționează și că el știa că tipa are 18 ani. Păi, stai, boss, dacă nu aveai de gînd s-o mîrlești, de ce te-a interesat dacă e legală? Bine că n-ai zis că a fost platonic pentru că se fute prost.

Din fericire pentru el, scandalul cu minora a fost acoperit de unul mai serios, ăla cu cocaina. Surpriză pentru nimeni, Salam trage cocaină. Normal că trage. Voi l-ați văzut vreodată, într-o înregistrare de la vreo nuntă, cum are energie cît trei oameni și îi joacă ochii în cap ca la cameleon? Credeți că treaba aia vine de la natură? Cocaina parcă e făcută pentru maneliști. Îți dă energie și te face să te simți un faraon spațial cu o valoare de neegalat. Exact ceea ce cer maneliștii în toate melodiile. Întrebat dacă aspiră cox, a dat mereu răspunsuri cotite. Iar ultimul deja arată progresia: “Încercați și voi cocaina, și toată România, probabil, nu știu…”. Nu numai că bagă cocaină, dar deja îi este milă de ăia care nu bagă. Mulțumim de grijă, barosane, dar e 100 de euro gramul. Trebuie să ne mulțumim cu droguri ieftine, dăunătoare și proaste, ca alcoolul și tutunul.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

2 comentarii

  1. #1

    ba esti talentat. bine boss!

  2. #2

    Muuuuult adevar dar prea tarziu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint