Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Manifestația de susținere a Guvernului și de subminare a simțului comun

Zoom Manifestația de susținere a Guvernului și de subminare a simțului comun

Sunt multe povești despre manifestanții anti-Guvern din Piața Victoriei. Se spune că nu-s informați, că nu știu pentru ce protestează, iar la RTV mai sunt și acuzați că-s plătiți să strige împotriva Guvernului. Pentru că apar ca o manifestare spontană a poporului, protestele sunt judecate după niște standarde foarte înalte. E foarte ușor să le tragi în jos cu mici nuanțări și cu imperfecțiuni ocazionale.

Mitingul organizat de PSD, în schimb, e acea caricatură de manifestație în care protestele nu s-ar putea preschimba nici măcar dacă s-ar adeveri cele mai întunecate și mai prostești teorii ale conspirației. Ceea ce se bănuiește total nerealist și manipulatoriu despre protestele anti-Guvern e mai puțin grav decât ceea ce știm cu siguranță despre mitingul PSD.

Nu e nevoie să construiești o teorie a conspirației în jurul mitingului de susținere a Guvernului. Totul e transparent, cu autocarele și ignoranța politică la vedere. Oameni care habar n-au pentru ce manifestează și care vin la București din obligație sunt înghesuiți într-o piață publică, pentru a recompune mulțimea de la niște proteste spontane și a arăta că există ceva echivalent și-n tabăra cealaltă.

În cazul protestelor anti-Guvern, PSD invocă manipulări subtile care-i scot pe oameni în stradă, spirit de turmă, snobism. Pare că-n coaliția de guvernare sunt niște psihologi fini, care-s în stare să descompună orice acțiune aparent liberă în mișcări mecanice ale creierului. Totul, ca să arate cât de neautentici sunt de fapt protestatarii. Cum ar veni, nu e ceea ce pare, acești tineri care ies în stradă acționează dintr-un mimetism specific vârstei, n-au citit textul legii și-s ușor de influențat de presa străină mainstream. Ei cred că sunt liberi și au intenții bune, dar Soros îi duce de nas ca un păpușar bătrân. Se știe doar: atunci când ai 20 de ani, nu poți să reziști magnetismului unui octogenar.

În cazul manifestației organizate de PSD, eforturile sunt la celălalt capăt al psihologiei. Tumbele retorice care se fac aici ar trebui să demonstreze că niște oameni aduși cu japca, după pregătiri și avertismente vechi de un an, au aceeași autenticitate ca participanții la un protest spontan. Evident, în cazul lor nu poate fi vorba de manipulare, pentru că manipularea e ceva mult mai subtil.

2 comentarii

 1. #1

  1- Manifestatia nu e pentru voi ci pentru presa din strainatate
  2- Dracnea & Co. fac oricum ce vor muschii lor, nu stiu daca v-ati lamurit
  3- singura solutie e sa-i bagati pe nenorocitii care va conduc la parnaie, inainte sa distruga si putinul care a mai ramas..

 2. #2

  1.Chiar spontane sunt manifestațiile plătite de Soros?
  2.Ce va face sa credeți ca la protestul de sâmbătă ,,sunt aduși cu japca” inșii respectivi? Nu e cumva o idee indusa de “spontani”.
  3.Ca sa înghesui o suta de mii de indivizi trebuie cel puțin 10 000 de brute,ori nu sunt atâția ‘’spontani” disponibili,unii stau la Centrul Vechi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Cum a inventat mama lui Liviu Dragnea la ea în sat capotul, umbrela și bulzul geto-dac

  21 mai 2019

  Liviu Dragnea i-a smuls lui Petre Daea ciosvîrta oii de la gură, jucîndu-se cu ministrul Agriculturii de-a Don Quijote. Se vede însă că elevul Dragnea Liviu n-a aprofundat romanul cu […]

 • Să rezolvăm Securitatea!

  21 mai 2019

  Președintele României, Traian Băsescu, a fost securist (sînt documente). Premierul României, Radu Vasile, a fost informator al Securității (a recunoscut-o public fostul președinte Emil Constantinescu). Premierul Theodor Stolojan a lucrat […]

 • Despre ce vorbim?

  21 mai 2019

  Taximetriștii sunt pesediști, la asta se rezumă scandalul Uber. La fel ca pesediștii, ei nu au respect pentru reguli. Sunt mitocani, fac prețuri, conduc mașini mizerabile, la fel cum Liviu […]

 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

romania100