O femeie din SUA a fost arestată după ce a refuzat timp de un an să-și trateze tuberculoza. Aparent, „Corpul meu, alegerea mea“ n-a fost o apărare suficientă. Nu mai bine încerca „Nu-mi spune mie cum să mă tratez, învață-i pe ceilalți să nu ia chestii contagioase de la mine“?
Rusia susține că a doborît nouă drone deasupra Peninsulei Crimeea. Sună impresionant, dar, fiind vorba de ruși, putem presupune că nu erau drone, ci elicoptere de jucărie și nu au fost doborîte, ci furate dintr-un magazin ucrainean.
Un programator a creat varianta feminină a lui ChatGPT, care poate trimite selfie-uri și poezii romantice. Subliniem „poate“ pentru că, în general, aplicația tace dezaprobator și, cînd vorbește, se rezumă la „N-am nimic!“ și „Dacă m-ai iubi, ai ști!“.
Opt persoane au fost arestate la Hong Kong pentru că participau la comemorarea masacrului din Piața Tiananmen. Masacru care, evident, nu a avut loc niciodată, așa cum Taiwan nu există și Tibetul a fost chinezesc dinainte să fie chinezi, pentru că trebuie să ne gîndim la vînzările revistei noastre în China. De fapt, știți ce, mai bine nici nu citiți paragraful ăsta. Pretindeți că nu există. E simplu, chinezii fac asta cu drepturile omului din mileniul trecut.
Și dacă tot vorbeam de lucruri care nu există și nici nu s-au întîmplat vreodată, Forţele Aeriene ale SUA neagă că o dronă cu AI a atacat operatorul într-un test pentru că, determinase AI-ul, era singurul mod de a-și îndeplini misiunea. În altă ordine de idei, și Poliția din Los Angeles neagă că John Connor ar exista sau că Sarah Connor ar fi internată în spitalul de nebuni pentru că e ferm convinsă că AI-ul va distruge lumea.
Polițiștii din Grecia au confiscat cocaină în valoare de 3,2 milioane de euro ascunsă în containere încărcate cu banane. Rețineți, deci, copii, bananele nu se trag pe nas. Probabil că mîine vom afla că nici portocalele nu se țin sub limbă pînă cînd vezi un dragon în bucătărie.