Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mersul înainte ca mișcare în cerc

Zoom Mersul înainte ca mișcare în cerc

Făcurăm ce făcurăm și ne-am întors unde am mai fost. Ca probă că, la noi (dar și pe la alții, dacă asta consolează pe careva!), relaxarea înseamnă pentru unii să se aia de sus pe regulile de conviețuire la vremuri de pandemie. Pentru alții, zăpăciți la cap de prostiile pe care le citesc pe Net sau le sorb din gura politicienilor ori a „influensărilor”, nu-i nevoie de nici o regulă, din pricină că acest COVID-19 n-ar exista. Dacă acești alții ar fi analfabeți sau proști cu diplome universitare și cu doctorate de furat, aș mai zice. Dar, în afară de pomeniții analfabeți și proști cu facultate, mai sînt și unii bine mobilați la cap care zic și ei că trăim într-o uriașă minciună. Ăstora de unde li s-o trage? De la exasperarea la care ne-a adus pe toți pandemia?! De la dorința întoarcerii la viața dinainte, imposibilă dacă nu te autoconvingi că nu există COVID-ul?!!

Pentru cine nu știe, fiecare țară raportează la OMS cazurile de îmbolnăvire și morții, cu nume și prenume și cu CNP-ul aferent fiecăruia. Așa că teoria conspiraționistă cum că numărul bolnavilor ar fi crescut în ultima vreme din burta Guvernului e la fel de adevărată ca ideea că Pămîntul e o uriașă tipsie ținută de patru elefanți gigantici care stau pe niște broaște țestoase și mai și decît ei.

Că, la adăpostul pandemiei, Guvernul face tot soiul de operațiuni jenant-rușinoase sau de-a dreptul mizerabile, asta ține de morala veche de 30 de ani a celor care ajung la putere. Însă ce ar avea de cîștigat Puterea de pe urma restricțiilor pe care le-a impus? E vreun alișveriș pentru PNL că scade tot mai abrupt în sondaje, de-au ajuns liberalii să se certe între ei și să le spună în cor miniștrilor s-o lase mai moale cu alerta și cu interdicțiile, că se apropie alegerile?

Unele dintre măsurile de relaxare anunțate de Ludovic Orban se bat cap în cap cu interdicțiile păstrate în stare de funcționare. Cu ce ar fi mai sigure, bunăoară, cazinourile care se deschid decît teatrele care rămîn închise? Sau cum e cu poveștile de-a uite masca, nu e masca, pe care le spun oficialii noștri,contrazicîndu-se unii pe alții, de nu mai știi pe care să-l crezi? Ori cu bilanțurile lor triumfaliste, care te fac să te întrebi de ce mai e nevoie de restricții dacă lucrurile merg atît de bine?

Mai cu o bîlbă a Guvernului, mai cu o tiribombă a Opoziției ieșită la vînătoare de voturi, mai cu prostia multora dintre noi care se strîng cu voluptate în turmă, ne-am trezit că așa-zisul nostru mers rațional înainte, ca să mai scăpăm de pandemie, a fost o buimacă mișcare în cerc, de-a ajuns numărul celor care se îmbolnăvesc zilnic ca pe vremea cînd s-a băgat starea de urgență.

1 comentariu

 1. #1

  1. Evident ca ,,oamenii, care sunt departe de a fi proști în masă, NU se uită la cifre, din cel putin doua motive. Nu sunt reale si chiar daca ar fi nu sunt relevante. Sa stai sa numeri decedatii si sa-i compari cu decedatii tarilor din jur e ,,frectie la picior de lemn”. Un om rational, care mai stie inca sa socoteasca gandeste altfel/ astfel: sunt peste 650 de decedati intr-o zi in Romania. 650 x 30 zile x 3 luni (15.03 – 15.06) = 58.500 dintre care 2,5 % ( doi virgula cinci la suta din totalul decedatilor in astea 3 luni adica 1435 ) sunt diagnosticati (si n-au murit din cauza) cu virusul ,,problema”.
  2. La 30 aprilie erau in somaj tehnic 750.000 (ca la inceputul lui iunie sa fie peste un milion). Noi (adica ,,statul’’) le/ ne-am dat in medie 2500 lei/ luna, asta insemnand minim 1.875.000.000/ luna adica peste un milliard de euro in per. 15.03 – 15.06. Intrebare: nu era mai echitabil ca banii astia sa-i dam pe eventual inca o racheta sau sa construim macar o jumatate de autostrada decat sa existe circul de distrugere a sute de mii de familii? Raspuns realist: NU. Pt. ca scopul nu era sa ne ia banii (ca au ,,cacalau’’), nici sa ne saraceasca si mai mult (zeci de miliarde de euro imprumutate la supradobanda) CI sa ,,ne educe/ instruiasca’’. Deaia au insistat cu trimiterea in case de la megafoane, cu ,,Imnul National’’ difuzat printre blocurile cenusii ale patriei, cu ,,masca pe figura’’ & termoscanarea. ,,Aparatul de stat’’ ,,bugetofagii’’ n-au fost trimisi acasa in ,,somaj tehnic’’, si-au castigat integral leafa dobandita cu truda (diplome la kg.) fiind primi care au intrat in procesul de instruire (,,amenintati’’ la intrarea in institutii cu termoscanerul, vreti salarii si privilegii, executati). Astia sunt cei care in perioada asta tragica hahaie de sub masca si ,,se rad’’ (unii de altii pe holuri). Astia sunt executantii care vin si ei zilnic cu noi ,,masuri de sustinere’’ a planului. Scump ,,virusul’’ asta nu? Si am platit doar o rata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]