Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mesajul Iuliei Timoșenko pentru Europa: Maidan Bovary c’est moi

Zoom Mesajul Iuliei Timoșenko pentru Europa: Maidan Bovary c’est moi

Jurnalul Iuliei Timoșenko (fostă pușcăriașă)

22 februarie 2014

Acum sunt liberă, în sfârșit. Pot să mă duc în fața mulțimii adunate în centrul Kievului, să mă bucur alături de cei care și-au riscat viața pentru libertate. Partea proastă e că trebuie să mă aranjez înainte și, sincer, habar n-am ce bluză și ce scaun cu rotile să-mi iau. Am dulapul plin de cărucioare, dar fiecare e cu defectul lui: ba nu se asortează cu nici o haină, ba mă face grasă.

23 februarie 2014

Mă întreb cine ar câștiga într-o confruntare directă: eu sau Vladimir Klitschko? Adică într-o luptă fizică îl bat, că-l calc cu căruciorul pe picior, dar la alegeri s-ar putea să câștige, că e ditamai malacu’ și poporul are încredere în politicienii masivi.

24 februarie 2014

E incredibil câți fazani, porci și antilope s-au găsit la reședința lui Ianukovici. Animale sărmane, chinuite, înghesuite în cuști strâmte. Mă rog, se pare că nu doar pe mine m-a ținut închisă Ianukovici, o să am o concurență serioasă la prezidențiale.

Jurnalul lui Viktor Ianukovici (dictator fugar)

22 februarie

Într-un fel mă bucur că am fost înlăturat de la putere. E așa un clișeu să fii lider contestat într-o țară din Europa de Est, încît de cîțiva ani nici nu-mi mai treceam asta în CV-ul de pe BestJobs, scriam doar “ca Băsescu”. În plus, acum am mai mult timp să-mi îndeplinesc visul de-o viață: acela de a vinde țigări fără timbru în piața din Iași. Singurul lucru care mă enervează e că de-abia se liniștiseră Porumboiu și Radu Muntean, iar acum parcă văd că o iau razna din nou cu filmele despre revoluție.

23 februarie

Oricine ar fi succesorul meu, sînt sigur că o să se descurce de minune în funcția de președinte și o să-și facă treaba cum trebuie. Adică, dacă te străduiești cu adevărat, treci de 90 de victime cît ai zice pește.

25 februarie

Le dau dreptate protestatarilor cînd spun că situația din Ucraina nu e una normală. Am văzut la televizor casa procurorului general și m-am revoltat. Ați văzut ce robinete de aur avea fraierul? Ce tablouri mișto cu el deghizat în faraon egiptean? Păi, în ce țară normală casa construită din furăciuni a procurorului general e mai mișto decît casa construită din furăciuni a președintelui?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint