Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Milionarii lunii mai (III)

Zoom Milionarii lunii mai (III)

Nu există minciună mai mare în veacul ce ni s-a predat decât cea că la referendumul din 2012, cel pentru demiterea lui Băsescu, s-ar fi furat 2,5 milioane de voturi. S-a chinuit DNA, s-a chinuit Parchetul General și n-au reușit, până la urmă, se demonstreze decât câteva sute de voturi furate. Dar, hai, cine suntem noi s-o contrazicem pe Monica Luisa Macovei? Ea a rostit în plenul Parlamentului European cele 2.500.000 de voturi fraudate, deci trebuie să o credem.

Sau nu.

Aleasă prima dată în PE pe listele PDL, în 2009, doamna Macovei e la al doilea mandat de eurodeputat. Și ultimul. Erau vremuri când declarația sa de avere putea fi dată drept exemplu. S-au dus și alea. Vremurile. După opt ani în PE, adică la finalul lui 2017, doamna Macovei, care câștigă 79.000 de euro net, anual, numai din indemnizație, avea conturile la fel de goale ca o nefericită beată abandonată pe plaja din Vama Veche. Avea un cont în euro de 102.545,60 de euro, altul cu 7.295,10 lei și unul cu 288,55 de euro. Probabil că cineva a furat de la ea, așa cum, cu nesimțire, fura și voturi. Că, altfel, nu ne putem explica. După ce câștigi aproape 200.000 de euro pe an, din diverse, e greu de crezut că ai spart totul în saloane de înfrumusețare. Bine, nu e cazul, dar înțelegeți, cumva, ce spun.

Pe Viorica Dăncilă o știți, nu? E aia de care râdem toți când mai bagă câte o gafă gramaticală. Din nefericire, este și premierul acestei țări. Prima femeie premier din România. Poate meritam mai bine. Dar dacă atât s-a putut…

Până să devină prim-ministrul unei țări nefericite, Viorica Dăncilă s-a ocupat, și dânsa, cu activitatea de europarlamentar. O parte de mandat. Din 2014 până în 2018, ianuarie-februarie. Și la ea, în mod, ciudat, cei 200.000 de euro anuali nu se regăsesc prin conturi. N-are, nene, decât 72.781 de euro, 17.291 de dolari americani și 231.886 de lei. Țapardel, din episoadele trecute, râde de ea de la înălțimea celor aproape 400.000 de euro. Ca să nu mai vorbim despre Bușoi sau Mureșan. Siegfried Mureșan.

Un alt europarlamentar care nu va mai fi pe liste pe 26 mai e Daciana Sârbu. Soția lui Victor Ponta. Nici n-ar mai avea rost să se regăsească pe liste, dacă nici Cătălin Ivan nu mai e. Dar nu asta voiam să spun. Nici Colin Powell nu e pe liste, dar Corina Crețu candidează.

Daciana Sârbu este în Parlamentul European din 2007. Sigur ați văzut-o luptând pentru țara ei. Sau nu. Nu contează. Măcar nu vine acasă cu mâna goală. La finalul lui 2017 avea în conturi 186.086,71 de euro, 2.647 de parai (USD) și 956.695,75 de lei. Mai investise în firmele ei câteva zeci de mii de lei, băgase în criptomonede cam 100.000 de euro, iar Victor Ponta îi datora 200.000 de euro pentru un imobil. Dar nici Colin Powell nu candidează. Ce-am, măi, nene? Pe săptămâna viitoare.

3 comentarii

 1. #1

  Inca va citesc. A fost si este singura publicatie pe care o cumpar cu regularitate, dar sper sa nu ajunga scrisa in intregime de PAH!!!
  Nu de alta, dar vreau sa vad mai multe puncte de vedere. Si nu deveniti prea seriosi, chiar daca actualitatea e tragica!

  • #2

   Scriu undeva între 4 și 6 articole pe săptămână. Revista are 24 de pagini. Încercați s-o cumpărați de la chioșc, se vede altfel decât pe internet. Și veți observa și alte păreri, cu ami mare ușurință.

 2. #3

  @Anca, eu vreau sa am acces la toate articolele scrise de PAH. nu numai, dar imi place ce si cum scrie omul!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint