Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Milionarii lunii mai (VI)

Zoom Milionarii lunii mai (VI)

Printre cei 32 de eurodeputați români care-și termină mandatul la finalul lunii mai sunt unii despre care pare a fi uitat toată lumea. Probabil că au rude sau vecini care, din când în când, se mai întreabă: „Bre, da’ de cutărică mai știi ceva? Că nu l-am văzut / n-am văzut-o de vreo cinci ani…“. Altfel, însă, nici ei nu-și fac simțită prezența, nici alegătorii nu par să sufere prea mult din cauza absenței lor prelungite.

Damian Drăghici, de exemplu (da, da, muzicantul), este europarlamentar din 2014. A fost ales pe listele UNPR și acolo a rămas, la Bruxelles. Asta după ce, din 2012, fusese senator, din partea aceluiași UNPR. În diverse interviuri date pe vremea când se promova ca muzicant, Damian Drăghici povestea că a câștigat foarte mulți bani din muzică, uneori chiar milioane de dolari pe an. Astăzi, la 49 de ani și după un mandat de eurodeputat, Damian Drăghici este departe de a fi un milionar. Are un teren de 5.471 de metri pătrați în Dâmbovița, unul de 1.523 de metri pătrați în Brașov și un apartament de 102 metri pătrați. Are un Rolex, al lui, de 2.500 de euro, iar soția are trei ceasuri în valoare totală de 14.000 de euro și bijuterii de 40.000 de euro. Cei doi nu au cine știe ce bani în conturi, ci doar trei carduri de credit pe care stau cam 17.500 de euro. În schimb, au datorii de 494.000 de euro la două bănci din România și la una din Elveția. Soții Drăghici au împrumutat, la rândul lor, în nume personal, două firme pe care le dețin, cu suma de 1.588.643 de lei. Cam așa arătau finanțele unui eurodeputat care se strecoară de cinci ani pe sub radar și care ne va anunța, probabil, cât de curând, că a venit vremea să se apuce iar de cântat. Pe la alte mese.

Un alt europarlamentar din cale-afară de discret este Ramona Mănescu, de la PNL. Aleasă prima dată în PE în 2007, cu un mandat reînnoit în 2009 și apoi din nou în 2014, Ramona Mănescu n-a mai făcut nimic notabil încă din scurta perioadă în care, între august 2013 și februarie 2014, a fost ministru al Transporturilor. Bine, nici atunci n-a făcut nimic notabil, dar a dat bine la televizor umblând cu casca de constructor pe cap pe șantierul metroului din Drumul Taberei. Ce e frapant în declarația de avere a Ramonei Mănescu este că nici ea și nici soțul, fostul primar al sectorului 6, Rareș Mănescu, nu au nici un leuț în conturile bancare. Nimic, nada… Și dacă s-ar lua în calcul doar contul în care-și primește salariul și diurna de la Parlamentul European, și tot ar trebui să declare măcar un cont cu mai mult de 5.000 de euro. Dar nu, nici în declarațiile doamnei, mai noi sau mai vechi, nici în cele ale soțului, la capitolul active financiare nu apare, niciodată, nimic. Trebuie că e una dintre cele mai mari minuni economice moderne, să cheltuiești în 12 ani peste un milion de euro doar pe hăinuțe, poșetuțe și cosmeticale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole