Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mintea pesedistului de pe urmă

Zoom Mintea pesedistului de pe urmă

O stafie bîntuie PSD. E frica de dezastru. Ultimele date venite din teren arată ca rezultatele anchetei de la Caracal. Speranța nu numai că a murit, dar se pare că a fost și incinerată. Șansele de a intra în turul doi sînt mai scunde ca fostul ministru Ivașcu de la Cultură, iar asta înseamnă consecințe grave la alegerile locale.

De ce? Păi, dacă PSD nu intră în turul doi, mulți parlamentari, primari și lideri din teritoriu vor migra spre partide care le pot asigura poziții în Parlament și bani în teritoriu. PNL și Pro România atît așteaptă. Or, pierzînd oameni din Parlament, PSD-ALDE pierd majoritatea și, deci, pierd guvernarea. Apoi, pierzînd primari, consilieri și șefi de consilii județene, PSD pierde capacitatea de a lua un rezultat bun la locale, ca să nu mai vorbim de parlamentare. Pierzînd la locale, pierzînd, adică, forța din teritoriu, PSD va pierde în cascadă tot ce poate fi pierdut.

Dar tot răul spre bine, fiindcă din panica rezultatului mic se pot ivi ideile unei candidaturi cu șanse. Amînarea congresului de pe 3 august spre sfîrșitul lunii poate că tocmai asta vrea să spună: PSD își caută un alt candidat la prezidențiale. Viorica Dăncilă se poate bate cu candidații UDMR și PMP, dar nu cu Klaus Iohannis și cu Dan Barna, avîndu-i împotrivă pe Călin Popescu Tăriceanu și pe Victor Ponta. E de așteptat să se obțină o candidatură comună PSD-ALDE-Pro România, cu un nume despre care, pentru prima dată, se spune că ar putea să nu fie de pe lista celor trei partide.

Se caută un actor, un jurnalist, un activist civic, poate chiar un om de valoare. Asta dacă nu cumva Viorica Dăncilă consideră că deține singură toate aceste calități.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale