Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mitologia greacă: Epoca distanțării sociale

Zoom Mitologia greacă: Epoca distanțării sociale

Zeus vrea să-și viziteze amanta, pe frumoasa Europa, fiica regelui Agenor, dar Poliția mișună pe străzi și el nu poate să treacă în declarația pe propria răspundere adevăratul motiv pentru care a ieșit din casă. Legenda spune, însă, că a apelat la un șiretlic. Zeus s-a transformat în taur și a trecut fluierând pe lângă mașinile de Poliție și Humvee-urile Armatei.

Războiul troian. Tocmai a intrat în vigoare Ordonanța militară numărul 1, care le interzice persoanelor să se adune în grupuri mai mari de trei persoane. Ca să continue totuși războiul chiar și în aceste condiții, Ahile îl provoacă pe Hector la o luptă unu la unu.

Se spune că Ulise, după ce a cutreierat mările timp de zece ani în drum spre casă, a mai stat și 14 zile în carantină după ce a pus piciorul în Ithaca.

Una dintre cele 12 munci ale lui Hercule a fost să livreze mâncare pentru Glovo și Uber Eats, la adresele unor persoane aflate acasă în autoizolare. N-a fost ușor, pentru că pe vremea aia încă nu se inventase scrisul și trebuia să învețe pe de rost toate listele de cumpărături.

Se spune că Prometeu a fost legat cu lanțuri de vârful muntelui Elbrus după ce și-a părăsit domiciliul ca să fure focul de la zei, deși nu era o urgență.

Zeul Cronos, fiul lui Uranus și al Gaiei, unul dintre cei doi 12 titani, se afla în izolare alături de cei șase copii, într-un apartament cu două camere din Dristor. El a început să-și piardă mințile din cauză că nu se mai înțelegea cu dracii ăia mici și s-a apucat să-i mănânce. I-ar fi omorât pe toți și mitologia greacă ar fi fost mult mai anostă dacă Zeus n-ar fi reușit să sune la 112.

Se spune că există un titan care ține pe umerii lui toată povara lumii. Este vorba de Atlas, un curier de la Bringo care face cumpărăturile pentru toți pensionarii de la el de pe scară.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]