Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din cariera lui Petre Daea

Zoom Momente esențiale din cariera lui Petre Daea

1989 – Revoluția îl prinde pe Daea inginer agronom la o fermă de oi din Mehedinți. După 22 decembrie, oile preiau puterea și demit toți oamenii din organigramă, dar îl păstrează pe Daea pentru că era băiat bun și se considera el însuși una dintre ele.

1990 – Daea e demis după ce oile îl prind cu pastramă în geantă. Daea recunoaște că mai mănâncă din când în când carne de berbecuț, dar spune că vrea să se lase și să treacă numai pe porc, pui și pește.

1992 – Iarna grea a acelui an îl găsește pe Daea la o fabrică de plăpumi din Baia Mare. Din dragoste pentru oi, propune ca plăpumile să se facă doar din lâna oilor care s-au tuns de bunăvoie, nu și a oilor mai rebele, care ar fi preferat să-și lase lâna lungă ca să dea din ea la concertele Metallica.

1997 – Se angajează îngrijitor la o familie de cormorani. Treaba lui era să păstreze piscina curată și să le explice vecinilor de ce cormoranii nu se mai feresc de om atunci când fac baie în piscină. Daea are un succes nebun și, cu timpul, ajunge să dea aceste explicații inclusiv la Bruxelles.

2001 – Daea revine la vechea lui pasiune, oițele, și patentează o rețetă nouă de cârnați de Pleșcoi. Secretul e să știi ce să-i spui oii pe care o s-o sacrifici și din carnea căreia o să faci cârnații.

2009 – Un prieten îi propune să-și deschidă un atelier de taxidermie și să împăieze oi, dacă tot îi plac atât de mult oile. Daea îi spune că nu-l lasă inima să facă așa ceva. La cât e de milos, el poate să împăieze cel mult o căpiță.

2011 – Daea devine primul român pe Lună. Neavând o rachetă, autoritățile române l-au trimis pe Lună cu brânză, după ce s-au inspirat dintr-un banc vechi și nu tocmai foarte bun. Daea reușește să vândă toată brânza și în felul ăsta găsește și cu ce să se întoarcă pe Pământ: cu banii.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]

 • Iar ne fug investitorii

  16 iulie 2019

  Cică ExxonMobil ar cam vrea să se retragă de pe platoul continental al Mării Negre. Cel puțin așa spun sursele publicației specializate Gas4Media. Publicație care nu uită să ne amintească […]

 • “Cine rîde undeva în lume, rîde de mine!” (Rainer Maria Rilke)

  9 iulie 2019

  Legea recunoștinței, conform căreia copiii care nu le vor cumpăra părinților loviți de Alzheimer înghețată pe băț vor fi deferiți Justiției, mi-a amintit de șocul pe care l-am trăit în […]

 • Isărescu al șaselea, unicul

  9 iulie 2019

  Între comunism și ziua de mîine, istoria a aruncat iarăși o punte de rău augur. Parlamentul României a pus, pentru a șasea oară, un informator al Securității în fruntea Băncii […]

bt