Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din cariera lui Petre Daea

Zoom Momente esențiale din cariera lui Petre Daea

1989 – Revoluția îl prinde pe Daea inginer agronom la o fermă de oi din Mehedinți. După 22 decembrie, oile preiau puterea și demit toți oamenii din organigramă, dar îl păstrează pe Daea pentru că era băiat bun și se considera el însuși una dintre ele.

1990 – Daea e demis după ce oile îl prind cu pastramă în geantă. Daea recunoaște că mai mănâncă din când în când carne de berbecuț, dar spune că vrea să se lase și să treacă numai pe porc, pui și pește.

1992 – Iarna grea a acelui an îl găsește pe Daea la o fabrică de plăpumi din Baia Mare. Din dragoste pentru oi, propune ca plăpumile să se facă doar din lâna oilor care s-au tuns de bunăvoie, nu și a oilor mai rebele, care ar fi preferat să-și lase lâna lungă ca să dea din ea la concertele Metallica.

1997 – Se angajează îngrijitor la o familie de cormorani. Treaba lui era să păstreze piscina curată și să le explice vecinilor de ce cormoranii nu se mai feresc de om atunci când fac baie în piscină. Daea are un succes nebun și, cu timpul, ajunge să dea aceste explicații inclusiv la Bruxelles.

2001 – Daea revine la vechea lui pasiune, oițele, și patentează o rețetă nouă de cârnați de Pleșcoi. Secretul e să știi ce să-i spui oii pe care o s-o sacrifici și din carnea căreia o să faci cârnații.

2009 – Un prieten îi propune să-și deschidă un atelier de taxidermie și să împăieze oi, dacă tot îi plac atât de mult oile. Daea îi spune că nu-l lasă inima să facă așa ceva. La cât e de milos, el poate să împăieze cel mult o căpiță.

2011 – Daea devine primul român pe Lună. Neavând o rachetă, autoritățile române l-au trimis pe Lună cu brânză, după ce s-au inspirat dintr-un banc vechi și nu tocmai foarte bun. Daea reușește să vândă toată brânza și în felul ăsta găsește și cu ce să se întoarcă pe Pământ: cu banii.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Vulpea cu clopoțel

  19 februarie 2019

  Cu tirbușonul în mînă, am încercat zilele trecute să extrag tîlcul unei întîmplări hazlii povestite de un amic proaspăt întors dintr-o excursie prin secuime. Cazați la cabana unui pădurar care, […]

 • Cam pioană

  19 februarie 2019

  Laura Codruța Kövesi doarme acum somnul neliniștit al urmăriților penal, învelită cu pătura otrăvită a prezumției de nevinovăție. Judecata publică a început să parcurgă etapele torturii, de astă dată cu […]

 • Asistații de la SRI

  19 februarie 2019

  Ovidiu Marincea este un fost lucrător din presă, la Realitatea TV, apărut de nicăieri ca jurnalist și dispărând apoi la fel de repede în negura care e foarte probabil să-l […]

 • În așteptarea atletului lui Dumnezeu

  12 februarie 2019

  A fost nevoie ca un parcagiu italian să se metamorfozeze în medic, pe pajiștea cu fătuci mioritice producătoare de silicon, pentru a vorbi de seninătatea criminală cu care am acceptat […]

 • Adevăratul nume al Laurei Codruța Kövesi

  12 februarie 2019

  Pentru o țară de mărime medie, îndepărtată și înapoiată, binecuvîntată de un dumnezeu amnezic, irigată de rîuri fără pești, locuită de oameni fără obraz, poluată de vorbe, ocolită de autostrăzi, […]

romania100