Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din cariera politică a lui Traian Băsescu

Zoom Momente esențiale din cariera politică a lui Traian Băsescu

1989 – Ajunge în primul guvern postcomunist, ca subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor. În ciuda insistențelor lui, nu se înființează un minister separat, al Transporturilor de Blugi.

1991 – E numit ministru al Transporturilor. El răspundea de toate drumurile și căile ferate din România și, pentru că nu era prost să se-ncarce cu prea multe sarcini, decide că e-n interesul lui ca acestea să fie cât mai puține. Se opune construcției de autostrăzi, pentru că oricum n-au românii unde să se grăbească. „Oameni buni, credeți că prin alte orașe e mai bine? Vă zic eu că nu e. Mai bine rămâneți la casele voastre, că oricum e scumpă benzina.“

1992 – E ales deputat de Vaslui, după ce bea cu fiecare alegător din circumscripție până cade sub masă.

1998 – Devine iar ministru al Transporturilor și impune taxa de drum care, o vreme, i-a purtat numele. Asta până când taxa a cerut divorț și a revenit la numele ei de fată.

2000 – Câștigă alegerile pentru Primăria Capitalei. După numărarea voturilor, locuitorii Bucureștiului se recunosc învinși.

2001 – Începe să demoleze chioșcurile și să ridice câinii fără stăpân de pe străzile Bucureștiului. În favoarea câinilor intervine Brigitte Bardot, care nu reușește, însă, să-i salveze și pe chioșcari.

2004 – O veste proastă și o veste bună: aliatul lui politic se îmbolnăvește subit, dar, ca o palidă alinare, Traian Băsescu câștigă alegerile prezidențiale în locul lui. Se pare că acum acel aliat politic e la fel de bolnav ca atunci, adică deloc.

2009 – Câștigă al doilea mandat de președinte. Victoria lui e cu atât mai meritorie cu cât a fost obținută în inferioritate numerică, adunând mai puține voturi decât contracandidatul său, Mircea Geoană.

2012 – Trece cu bine și de a doua suspendare. Specialiștii constată că omul e pur și simplu imun la democrație.

2019 – Ajunge membru al Parlamentului European. Planul lui secret era să împingă un proiect de lege prin care UE va finanța masiv cercetările pentru găsirea unui leac contra mahmurelii. La prima beție, uită de ce-a ajuns acolo. A doua zi, când se trezește cu dureri de cap, își amintește subit.

1 comentariu

 1. #1

  – Lupta din greu cu mafia tiganeasca, infiltrandu-se , sub acoperirea de Presedinte, in horele acestora. Drept recompensa, dna. Maria primeste o salba de cocosei, iar el, o salva de tunuri : Flota, Microsoft, ALRO, etc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]