Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria participării României la Campionatul Mondial de fotbal

Zoom Momente esențiale din istoria participării României la Campionatul Mondial de fotbal

1930 – Se caută echipe naționale care să participe la Campionatul Mondial. Românii se oferă voluntari, însă doar pentru că nu știu cât de departe e Uruguay. Selecționerul se interesează la șeful de gară din Titu când ajunge personalul de Montevideo și dacă mai are timp să-și ia un pachet de țigări.

1934 – România este eliminată încă din primul tur de finalista Cehoslovacia. Istoria ne-a dat dreptate până la urmă, pentru că acum țara aia nici nu mai există.

1938 – Cuba elimină România încă din primul tur. De vină au fost jucătorii noștri, care nu l-au ascultat pe antrenor atunci când le-a zis să bată cuba, măcar unul cu celălalt.

1970 – La Campionatul Mondial din Mexic, România pică în grupa morții, cu Anglia, Brazilia și Cehoslovacia. Mă rog, pentru noi era grupa morții. Ceilalți s-au bucurat să pice cu România. Rică Răducanu și Pele fac schimb de tricouri, însă, din păcate pentru Rică, nu între ei.

1990 – Primul Mondial al Generației de Aur. Irlandezii elimină România în optimi după loviturile de la 11 metri, multe dintre ele prea ușor acordate.

1994 – Naționala noastră elimină Argentina în optimi, după cel mai frumos meci al turneului. Mulți spun că acela e momentul în care trebuia să ne retragem, să plecăm în glorie de la Campionatul Mondial. Totuși, am preferat să mai jucăm un meci cu Suedia, unde am pierdut iar după lovituri de la 11 metri.

1998 – După victoria din grupe cu Anglia, jucătorii Naționalei noastre se vopsesc blonzi. Din fericire, nici unul dintre ei nu mai seamănă cu imaginile surprinse de camerele de luat vederi în magazinul ăla de electrocasnice în care s-a produs o spargere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Coperta Catavencii 3 – 9 Octombrie 2018
Editoriale
 • Capra de șes din Teleorman

  16 octombrie 2018

  Încercați să duceți o capră de tăiat lemne la Bruxelles și veți avea surpriza, la întoarcere, c-o să-i apară cornițe și că-n loc de rumeguș o să producă lapte praf. […]

 • De-a proștii și vardiștii

  16 octombrie 2018

  Pe drumul ce unește marea victorie din 2016 cu declinul politic de acum, PSD a pierdut poporul român, pe care-l avea pe jumătate îndesat în buzunar. L-a ținut acolo aproape […]

 • Centenarul s-a terminat, începe campania

  16 octombrie 2018

  Președintele României, Excelența Sa domnul Klaus Iohannis, investise enorm din punct de vedere emoțional în centenar. I-a plăcut ideea, s-a atașat de ea și părea că în anul 100 al […]

 • Dumnezeu nu bate cu BOR-ul

  9 octombrie 2018

  În cele două zile de referendum, Dumnezeu s-a mai îmbunat. N-a mai vărsat foc și pucioasă asupra sodomiților și gomoristelor, ci și-a nuanțat părerile din Vechiul Testament, punîndu-le în acord […]

 • Adio PSD, adio PNL

  9 octombrie 2018

  Prezența la referendum ne-a edificat măcar într-un anume sens. E drept, să dai 163 de milioane de lei pentru atâta lucru e cam mult și părem cam fraieri, dar să […]

Cele mai citite