Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria participării României la Campionatul Mondial de fotbal

Zoom Momente esențiale din istoria participării României la Campionatul Mondial de fotbal

1930 – Se caută echipe naționale care să participe la Campionatul Mondial. Românii se oferă voluntari, însă doar pentru că nu știu cât de departe e Uruguay. Selecționerul se interesează la șeful de gară din Titu când ajunge personalul de Montevideo și dacă mai are timp să-și ia un pachet de țigări.

1934 – România este eliminată încă din primul tur de finalista Cehoslovacia. Istoria ne-a dat dreptate până la urmă, pentru că acum țara aia nici nu mai există.

1938 – Cuba elimină România încă din primul tur. De vină au fost jucătorii noștri, care nu l-au ascultat pe antrenor atunci când le-a zis să bată cuba, măcar unul cu celălalt.

1970 – La Campionatul Mondial din Mexic, România pică în grupa morții, cu Anglia, Brazilia și Cehoslovacia. Mă rog, pentru noi era grupa morții. Ceilalți s-au bucurat să pice cu România. Rică Răducanu și Pele fac schimb de tricouri, însă, din păcate pentru Rică, nu între ei.

1990 – Primul Mondial al Generației de Aur. Irlandezii elimină România în optimi după loviturile de la 11 metri, multe dintre ele prea ușor acordate.

1994 – Naționala noastră elimină Argentina în optimi, după cel mai frumos meci al turneului. Mulți spun că acela e momentul în care trebuia să ne retragem, să plecăm în glorie de la Campionatul Mondial. Totuși, am preferat să mai jucăm un meci cu Suedia, unde am pierdut iar după lovituri de la 11 metri.

1998 – După victoria din grupe cu Anglia, jucătorii Naționalei noastre se vopsesc blonzi. Din fericire, nici unul dintre ei nu mai seamănă cu imaginile surprinse de camerele de luat vederi în magazinul ăla de electrocasnice în care s-a produs o spargere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Cum a inventat mama lui Liviu Dragnea la ea în sat capotul, umbrela și bulzul geto-dac

  21 mai 2019

  Liviu Dragnea i-a smuls lui Petre Daea ciosvîrta oii de la gură, jucîndu-se cu ministrul Agriculturii de-a Don Quijote. Se vede însă că elevul Dragnea Liviu n-a aprofundat romanul cu […]

 • Să rezolvăm Securitatea!

  21 mai 2019

  Președintele României, Traian Băsescu, a fost securist (sînt documente). Premierul României, Radu Vasile, a fost informator al Securității (a recunoscut-o public fostul președinte Emil Constantinescu). Premierul Theodor Stolojan a lucrat […]

 • Despre ce vorbim?

  21 mai 2019

  Taximetriștii sunt pesediști, la asta se rezumă scandalul Uber. La fel ca pesediștii, ei nu au respect pentru reguli. Sunt mitocani, fac prețuri, conduc mașini mizerabile, la fel cum Liviu […]

 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

romania100