Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria participării României la Campionatul Mondial de fotbal

Zoom Momente esențiale din istoria participării României la Campionatul Mondial de fotbal

1930 – Se caută echipe naționale care să participe la Campionatul Mondial. Românii se oferă voluntari, însă doar pentru că nu știu cât de departe e Uruguay. Selecționerul se interesează la șeful de gară din Titu când ajunge personalul de Montevideo și dacă mai are timp să-și ia un pachet de țigări.

1934 – România este eliminată încă din primul tur de finalista Cehoslovacia. Istoria ne-a dat dreptate până la urmă, pentru că acum țara aia nici nu mai există.

1938 – Cuba elimină România încă din primul tur. De vină au fost jucătorii noștri, care nu l-au ascultat pe antrenor atunci când le-a zis să bată cuba, măcar unul cu celălalt.

1970 – La Campionatul Mondial din Mexic, România pică în grupa morții, cu Anglia, Brazilia și Cehoslovacia. Mă rog, pentru noi era grupa morții. Ceilalți s-au bucurat să pice cu România. Rică Răducanu și Pele fac schimb de tricouri, însă, din păcate pentru Rică, nu între ei.

1990 – Primul Mondial al Generației de Aur. Irlandezii elimină România în optimi după loviturile de la 11 metri, multe dintre ele prea ușor acordate.

1994 – Naționala noastră elimină Argentina în optimi, după cel mai frumos meci al turneului. Mulți spun că acela e momentul în care trebuia să ne retragem, să plecăm în glorie de la Campionatul Mondial. Totuși, am preferat să mai jucăm un meci cu Suedia, unde am pierdut iar după lovituri de la 11 metri.

1998 – După victoria din grupe cu Anglia, jucătorii Naționalei noastre se vopsesc blonzi. Din fericire, nici unul dintre ei nu mai seamănă cu imaginile surprinse de camerele de luat vederi în magazinul ăla de electrocasnice în care s-a produs o spargere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
 • În așteptarea cîinilor cu drept de vot

  12 martie 2019

  Călăuzit de farul partidului purtat pe umeri de PRM-istul Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea pare că suferă de orbul găinii dacă n-a sesizat că “lătrăii” din Călărași nu erau nici tineri […]

 • Depinde cum privești femeia oarbă

  12 martie 2019

  Cînd spunem “justiție”, spunem “politică”. Cu aerul că invocăm absolutul spunem, de fapt, povestea unui exces. Așa cum arată faptele, justiția e numele îmbunătățit al lăcomiei, al cruzimii și al […]

 • Ușor cu victimizarea pe scări

  12 martie 2019

  Săptămâna trecută, Biroul Electoral Central constituit în vederea alegerilor europarlamentare din 26 mai a anunțat că respinge protocolul de constituire a alianței electorale „Alianța 2020 USR PLUS“. În aceeași zi, […]

 • De la ciuma roșie la Toader în bleumarin

  5 martie 2019

  În vreme ce politicienii români se joacă de-a Cuba Libre pe banii noștri, întorcînd ciorapul istoriei pe dos, adică băgîndu-le rușilor rachetele americane în coaste ca să-i mai creasă lui […]

 • Bullying Romania

  5 martie 2019

  Țara în care trăim a făcut școala primară în comunism și gimnaziul în democrația originală a lui Ion Iliescu. În 2007 a reușit la un liceu european, unde a întîmpinat […]

romania100