Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria participării României la Campionatul Mondial de fotbal

Zoom Momente esențiale din istoria participării României la Campionatul Mondial de fotbal

1930 – Se caută echipe naționale care să participe la Campionatul Mondial. Românii se oferă voluntari, însă doar pentru că nu știu cât de departe e Uruguay. Selecționerul se interesează la șeful de gară din Titu când ajunge personalul de Montevideo și dacă mai are timp să-și ia un pachet de țigări.

1934 – România este eliminată încă din primul tur de finalista Cehoslovacia. Istoria ne-a dat dreptate până la urmă, pentru că acum țara aia nici nu mai există.

1938 – Cuba elimină România încă din primul tur. De vină au fost jucătorii noștri, care nu l-au ascultat pe antrenor atunci când le-a zis să bată cuba, măcar unul cu celălalt.

1970 – La Campionatul Mondial din Mexic, România pică în grupa morții, cu Anglia, Brazilia și Cehoslovacia. Mă rog, pentru noi era grupa morții. Ceilalți s-au bucurat să pice cu România. Rică Răducanu și Pele fac schimb de tricouri, însă, din păcate pentru Rică, nu între ei.

1990 – Primul Mondial al Generației de Aur. Irlandezii elimină România în optimi după loviturile de la 11 metri, multe dintre ele prea ușor acordate.

1994 – Naționala noastră elimină Argentina în optimi, după cel mai frumos meci al turneului. Mulți spun că acela e momentul în care trebuia să ne retragem, să plecăm în glorie de la Campionatul Mondial. Totuși, am preferat să mai jucăm un meci cu Suedia, unde am pierdut iar după lovituri de la 11 metri.

1998 – După victoria din grupe cu Anglia, jucătorii Naționalei noastre se vopsesc blonzi. Din fericire, nici unul dintre ei nu mai seamănă cu imaginile surprinse de camerele de luat vederi în magazinul ăla de electrocasnice în care s-a produs o spargere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Piața Victoriei teleormănenilor asupra românilor de pretutindeni

  14 august 2018

  După ce  a adus drept jertfă o fecioară neprihănită cu chistolul la jartieră, aruncînd-o dincolo de gardurile de protecție ale Guvernului în ghearele balaurului cu mai multe capete, Jandarmeria Română, […]

 • Muieutică și adevăr

  14 august 2018

  Pietroaiele care au zburat vineri seară spre jandarmi s-au întrupat dintr-un cuvînt. Așa a profețit domnul Liiceanu și așa s-a întîmplat. Revoluția a urmat, ascultătoare, drumul indicat de cele patru […]

 • Jandarmurdăria

  14 august 2018

  Concluzii după ridicarea norului de fum și gaze lacrimogene: 1) Jandarmeria nu poate fi judecată cu aceeași măsură cu care îi judecăm pe cei care au participat la protest. Nu […]

 • Scopul scuză mijloacele de tracțiune ale partidelor

  7 august 2018

  Săptămîna trecută, Klaus Iohannis și-a lăst bicicleta la poartă și a intrat călare pe Dragnea în Ierusalimul liberal, în aplauzele zarafilor. Oricît de deșelat ar arăta Dragnea și oricîte măgării […]

 • Procurorul Poporului

  7 august 2018

  Din adîncul temniței, cocoșat de o pedeapsă cît eternitatea, judecătorul Mircea Moldovan, numărător de voturi la alegerile prezidențiale din 2009, povestește frauda. Moldovan era atunci membru al BEC, vicepreședinte al […]