Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria participării României la Campionatul Mondial de fotbal

Zoom Momente esențiale din istoria participării României la Campionatul Mondial de fotbal

1930 – Se caută echipe naționale care să participe la Campionatul Mondial. Românii se oferă voluntari, însă doar pentru că nu știu cât de departe e Uruguay. Selecționerul se interesează la șeful de gară din Titu când ajunge personalul de Montevideo și dacă mai are timp să-și ia un pachet de țigări.

1934 – România este eliminată încă din primul tur de finalista Cehoslovacia. Istoria ne-a dat dreptate până la urmă, pentru că acum țara aia nici nu mai există.

1938 – Cuba elimină România încă din primul tur. De vină au fost jucătorii noștri, care nu l-au ascultat pe antrenor atunci când le-a zis să bată cuba, măcar unul cu celălalt.

1970 – La Campionatul Mondial din Mexic, România pică în grupa morții, cu Anglia, Brazilia și Cehoslovacia. Mă rog, pentru noi era grupa morții. Ceilalți s-au bucurat să pice cu România. Rică Răducanu și Pele fac schimb de tricouri, însă, din păcate pentru Rică, nu între ei.

1990 – Primul Mondial al Generației de Aur. Irlandezii elimină România în optimi după loviturile de la 11 metri, multe dintre ele prea ușor acordate.

1994 – Naționala noastră elimină Argentina în optimi, după cel mai frumos meci al turneului. Mulți spun că acela e momentul în care trebuia să ne retragem, să plecăm în glorie de la Campionatul Mondial. Totuși, am preferat să mai jucăm un meci cu Suedia, unde am pierdut iar după lovituri de la 11 metri.

1998 – După victoria din grupe cu Anglia, jucătorii Naționalei noastre se vopsesc blonzi. Din fericire, nici unul dintre ei nu mai seamănă cu imaginile surprinse de camerele de luat vederi în magazinul ăla de electrocasnice în care s-a produs o spargere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Piesă neterminată pentru o Europă mecanică

  15 ianuarie 2019

  La Ateneul Român, floarea politichiei bruxeleze s-a ridicat condescendentă la suprafața borșului de tărîțe dîmbovițean intrat oficial în fermentația iluzoriei președinții rotative a UE. În realitate, singurul român care chiar […]

 • Tusk și vocea României

  15 ianuarie 2019

  Discursul lui Donald Tusk de la Ateneu n-a fost doar un episod de marketing personal, ci și o concluzie amară pentru clasa noastră politică, mică de statură, mută și surdă, […]

 • Oastea femeilor pesediste

  15 ianuarie 2019

  Lavinia Șandru n-a stat mult cu limba pe bară. Are de muncă la TVR. Dar acum patru ani de zile, pe-atunci doamna Vâlcov, Lavinia a pus, în ipostaza sa de […]

 • Dragnea ca felul întîi, felul doi și desert

  8 ianuarie 2019

  Necrofagii care au devenit dependenți de cadavrul politic al lui Liviu Dragnea au nevoie urgentă de nutriționiști care să le diversifice meniul, cu atît mai mult cu cît, anunțîndu-și cadidatura […]

 • Anul violenței

  8 ianuarie 2019

  La fiecare pas pe care-l face, Klaus Iohannis pare să întindă sfoara nebuniei. Amînă, respinge, refuză. Două ministere n-au miniștri, opt ambasade n-au ambasadori, zeci de procurori stau pe bară […]

romania100