Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria posesiei de droguri

Zoom Momente esențiale din istoria posesiei de droguri

45 î.e.n. – Burebista ordonă ca toate viile din Dacia să fie arse, pentru că, după ce fumează puțină iarbă, lăstarii ăia de viță parcă prind viață și devin foarte fioroși.

430 e.n. – Popoarele migratoare încep să facă prăpăd la nord de Dunăre. După vizigoți și ostrogoți, cei mai distructivi sunt drogoții, care pur și simplu nu se puteau abține de la acte de vandalism, parcă erau dependenți de atacuri nimicitoare, nu alta.

1478 – E anul în care Ștefan cel Mare rostește aceste celebre vorbe: “Iarba asta nu e a mea și nici a voastră. E a urmașilor urmașilor voștri, care probabil că și ei au găsit-o pe jos, domnu’ polițist, vă jur, eu nici măcar nu știu cum se fumează”.

1595 – Mihai Viteazul introduce cocaina pe lista drogurilor de mare risc, deoarece costă foarte mult și riști să nu ți se vândă.

1878 – Titu Maiorescu ține să le atragă atenția tinerilor consumatori din România că nu se spune “ayahuască”. Forma corectă literară este “aceeahuască”, că doar nu suntem de la țară.

1917 – Ecaterin Teodoroiu devină principalul dealer din cadrul Armatei Române. Ea aproviziona cu droguri de mare risc atât de mulți militari încât era supranumită Heroina de la Jiu.

1989 – Nicolae Ceaușescu fuge cu elicopterul. Revoluționarii care pătrund în casa lui găsesc frigidere întregi pline cu alimente, de care dictatorul era, se pare, dependent. El nu putea să stea o zi fără să mănânce, iar dacă treceau câteva ore fără să fi pus nimic în gură, semnele sevrajului erau evidente. O stare de neliniște îl cuprindea, începeau să-i chiorăie mațele și dădea buzna nervos în bucătărie, ca să ceară rapid un senviș cu salam de Sibiu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Poliția nu știe să cînte la Pian

  11 august 2020

  Pe cît de fioroși s-au repezit asupra unui biet om al străzii, împodobindu-l cu cătușe și la mîini, și la picioare, pînă și-a dat duhul în ghearele lor, pe atît […]

 • Și școala mai ucide, nu-i așa?

  11 august 2020

  Profesorul Iohannis a ținut lecția de aritmetică singur, fără să împartă oxigenul cu cineva, fără ca umbra vreunui muritor să-i strice suficiența.Voia să dea doar el veștile bune, și așa […]

 • Orban descrescătorul

  11 august 2020

  Luni, Ludovic Orban ne-a anunțat că domnia-i propie și guvernul înțelept condus de către acest geniu al șprițurilor târzii au reușit să oprească creșterea numărului de infectări. „Am reușit să […]

 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

Ultimele articole