Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria posesiei de droguri

Zoom Momente esențiale din istoria posesiei de droguri

45 î.e.n. – Burebista ordonă ca toate viile din Dacia să fie arse, pentru că, după ce fumează puțină iarbă, lăstarii ăia de viță parcă prind viață și devin foarte fioroși.

430 e.n. – Popoarele migratoare încep să facă prăpăd la nord de Dunăre. După vizigoți și ostrogoți, cei mai distructivi sunt drogoții, care pur și simplu nu se puteau abține de la acte de vandalism, parcă erau dependenți de atacuri nimicitoare, nu alta.

1478 – E anul în care Ștefan cel Mare rostește aceste celebre vorbe: “Iarba asta nu e a mea și nici a voastră. E a urmașilor urmașilor voștri, care probabil că și ei au găsit-o pe jos, domnu’ polițist, vă jur, eu nici măcar nu știu cum se fumează”.

1595 – Mihai Viteazul introduce cocaina pe lista drogurilor de mare risc, deoarece costă foarte mult și riști să nu ți se vândă.

1878 – Titu Maiorescu ține să le atragă atenția tinerilor consumatori din România că nu se spune “ayahuască”. Forma corectă literară este “aceeahuască”, că doar nu suntem de la țară.

1917 – Ecaterin Teodoroiu devină principalul dealer din cadrul Armatei Române. Ea aproviziona cu droguri de mare risc atât de mulți militari încât era supranumită Heroina de la Jiu.

1989 – Nicolae Ceaușescu fuge cu elicopterul. Revoluționarii care pătrund în casa lui găsesc frigidere întregi pline cu alimente, de care dictatorul era, se pare, dependent. El nu putea să stea o zi fără să mănânce, iar dacă treceau câteva ore fără să fi pus nimic în gură, semnele sevrajului erau evidente. O stare de neliniște îl cuprindea, începeau să-i chiorăie mațele și dădea buzna nervos în bucătărie, ca să ceară rapid un senviș cu salam de Sibiu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Șato falit

  21 ianuarie 2020

  Anul trecut, cam pe vremea asta, am intrat ca un domn într-o bancă, fluturîndu-mi hlamida gloriei, și am ieșit într-o jumătate de oră, ponosit ca un homles fără pensie și […]

 • Pe cale de dispariție

  21 ianuarie 2020

  Gîndacul croitor al stejarului a apărat Valea Oltului mai îndîrjit decît au făcut-o dacii lui Scorillo și ai lui Decebal. A oprit buldozerele, planul de fezabilitate și fondurile europene doar […]

 • Răul cel mai cinic

  21 ianuarie 2020

  A devenit extrem de plictisitoare, ba pe alocuri chiar enervantă, mantra asta cu alesul între răul cel mai mic și răul cel mai mare. Sunt din ce în ce mai […]

 • Constituție, prostituție…

  14 ianuarie 2020

  A existat, după 1990, un moment încare Constituția României putea fi modificată, schimbată în bine. Era epoca în care o alianță politică obținuse peste 60% din locurile din Parlament. Se […]

 • Istoria în adormire

  14 ianuarie 2020

  Dacă turiștii sovietici înarmați cu drujbe, fitile de lampă și scrumbii afumate nu s-au sfiit în decembrie ‘89 să se cațăre pe acoperișurile caselor conspirative ale Securității și să tragă […]