Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria posesiei de droguri

Zoom Momente esențiale din istoria posesiei de droguri

45 î.e.n. – Burebista ordonă ca toate viile din Dacia să fie arse, pentru că, după ce fumează puțină iarbă, lăstarii ăia de viță parcă prind viață și devin foarte fioroși.

430 e.n. – Popoarele migratoare încep să facă prăpăd la nord de Dunăre. După vizigoți și ostrogoți, cei mai distructivi sunt drogoții, care pur și simplu nu se puteau abține de la acte de vandalism, parcă erau dependenți de atacuri nimicitoare, nu alta.

1478 – E anul în care Ștefan cel Mare rostește aceste celebre vorbe: “Iarba asta nu e a mea și nici a voastră. E a urmașilor urmașilor voștri, care probabil că și ei au găsit-o pe jos, domnu’ polițist, vă jur, eu nici măcar nu știu cum se fumează”.

1595 – Mihai Viteazul introduce cocaina pe lista drogurilor de mare risc, deoarece costă foarte mult și riști să nu ți se vândă.

1878 – Titu Maiorescu ține să le atragă atenția tinerilor consumatori din România că nu se spune “ayahuască”. Forma corectă literară este “aceeahuască”, că doar nu suntem de la țară.

1917 – Ecaterin Teodoroiu devină principalul dealer din cadrul Armatei Române. Ea aproviziona cu droguri de mare risc atât de mulți militari încât era supranumită Heroina de la Jiu.

1989 – Nicolae Ceaușescu fuge cu elicopterul. Revoluționarii care pătrund în casa lui găsesc frigidere întregi pline cu alimente, de care dictatorul era, se pare, dependent. El nu putea să stea o zi fără să mănânce, iar dacă treceau câteva ore fără să fi pus nimic în gură, semnele sevrajului erau evidente. O stare de neliniște îl cuprindea, începeau să-i chiorăie mațele și dădea buzna nervos în bucătărie, ca să ceară rapid un senviș cu salam de Sibiu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]

Ultimele articole