Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria vaccinării

Zoom Momente esențiale din istoria vaccinării

44 î.e.n. – Iulius Cezar este asasinat de senatori, care îl înjunghie cu zeci de lovituri de seringă. Medicii legiști au găsit la autopsie în corpul lui Cezar echivalentul a trei sute de doze de vaccin antigripal.

15 î.e.n. – Dacii descoperă un vaccin pentru mahmureală, dar le vând romanilor formula ca să facă rost de bani de băutură.

495 e.n. – Pentru că a fost cavaler cuminte și s-a vaccinat, regele Arthur îl înnobilează pe Lancelot și îi acordă titlul de Ser.

1350 – În plină epidemie de ciumă, un alchimist italian intră foarte bucuros în Florența și anunță că a descoperit vaccinul. Din păcate, vaccinul era pentru lepră, iar alchimistul a fost omorât pe loc, pentru că a indus în eroare atâta lume. Pe de altă parte, un alt alchimist care credea în transmutația materiei susținea că e capabil să transforme vaccinul pentru lepră în vaccin pentru ciumă, ceea ce era, practic, aur curat.

1796 – Chirurgul Edward Jenner descoperă vaccinul pentru variolă. Mulți oameni au fost suspicioși la început, li se părea că prea repede a fost descoperit vaccinul, la doar câteva mii de ani după apariția bolii.

1952 – Virusologul america Jonas Salk descoperă primul vaccin împotriva poliomielitei. El a fost un om care a trăit înaintea timpurilor lui, pentru că n-a profesat într-o perioadă în care să poată colabora cu Bill Gates, ca să ne poată implanta și niște cipuri, dacă tot ne-nțeapă.

2015 – Are loc o întâlnire secretă între Bill Gates și George Soros, în care cei doi își împart sferele de influență. În timp ce Bill Gates urmează să vaccineze întreaga planetă și să ne implanteze cipuri, sarcina lui Soros e să organizeze proteste anti-Dragnea și să dea câte 40 de lei pentru fiecare câine prezent la protest.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Tulpina din grădina Maicii Domnului

  2 martie 2021

  Motto: Într-o grădină, sub o tulpină, zării un virus ca o lumină. Să-l rup se strică, să-l las mi-e frică, că vine altul și ni-l ridică. A trebuit să treacă […]

 • America ungarului cenușiu

  2 martie 2021

  Puține țări de pe planeta Pămînt egalează România în devotamentul arătat Americii. Parteneriatul strategic pe care, altminteri, SUA îl are cu multe națiuni a atins la noi standarde evanghelice și […]

 • Nepriceputul cu patalama

  2 martie 2021

  Cu 15 zile înainte de a se împlini 165 de ani de la dezrobirea romilor în Țara Românească (166 de ani de la dezrobirea lor în Moldova), Curtea de Apel […]

 • O moarte simbolică

  23 februarie 2021

  Înainte de a se fi măritat cu aprigul bărbătuș Vijulie, femeia cu barbă Stelian Tănase nu părea a ști să dea în bobi și a citi în zațul cafelei, ca […]

 • A venit și vremea arătării diplomelor

  23 februarie 2021

  În toate campaniile, PNL și USR-PLUS s-au dat mai școliți ca proștii de la PSD. Au lăsat mereu să se înțeleagă că ei sînt legitimați de cunoștințe dobîndite în universități […]