Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din tinerețea lui Alexandru Cumpănașu

Zoom Momente esențiale din tinerețea lui Alexandru Cumpănașu

1981 – Vine pe lume Alexandru Cumpănașu, într-o maternitate non-guvernamentală care avea ca obiect de activitate implementarea de noi oameni în cadrul societății. Atunci când a văzut prima oară lumina zilei, Cumpănașu a intuit imediat că la mijloc e o întreagă rețea și că societatea nu funcționează așa, la voia întâmplării.

1982 – Micul Cumpănașu spune primele lui cuvinte: “Sunt interese mari la mijloc”.

1988 – Se pare că mereu când făcea vreo boroboață, Cumpănașu dădea vina pe mafia transpartinică și pe instituțiile de forță, care-s mână-n mână cu interlopii și de-aia au reușit să spargă geamul de la baie cu o minge de fotbal, făcând să pară că autorul a fost el.

1989 – Deși încă un copil, Cumpănașu vine cu o teorie a conspirației foarte interesantă: cică în spatele Securității s-ar afla, de fapt, structuri ale statului român.

1995 – Studiază romanul Baltagul și ia o notă de 10 la română după ce argumentează foarte convingător că ucigașul lui Nechifor Lipan n-a acționat de unul singur, ci făcea parte dintr-o rețea internațională de trafic de carne vie de oaie.

1996 – Profa de matematică îi dă să rezolve, pentru vacanța de vară, o culegere groasă plină de probleme. Blazat și revoltat, Cumpănașu îi spune profesoarei că problemele ar fi mult mai puține dacă n-ar fi atâta corupție în instituțiile statului.

1997 – Alexandru Cumpănașu cunoaște fiorii primei iubiri: o fată, Maria, căreia lui îi plăcea să-i zică Mafia, pentru că mereu când vorbea de mafie se aprindea foarte tare și devenea extrem de pasional.

1999 – Dă examenul de Bac. La proba orală de limba română, subiectul care-i pică e să intre în direct la o televiziune de știri și să vorbească liber pe o temă de actualitate, eventual profitând de o tragedie din familie pentru a-și construi capital politic.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Recviem pentru mustața lui Dragnea

  19 noiembrie 2019

  Prieten la toartă cu bărbierul austriac al Munților Carpați, Klaus Iohannis a reușit și el performanța de a-i ușui vrabia de sub nări lui Liviu Dragnea, lăsîndu-l orfan de mustață […]

 • Ciuma Roșie biruitoare

  19 noiembrie 2019

  Națiunile se ridică atunci cînd norocul le suflă în pînze. România a prins furtuna norocoasă de acum un secol – cînd, după ce a pierdut un război, și-a dublat teritoriul. […]

 • Fenomenalul domn Cîțu

  19 noiembrie 2019

  Când a încercat, la inițiativa prietenului lui mai inteligent, Lucian Isar, să atace speculativ leul, în 2009, Florin Vasile Cîțu a primit de la Mugur Isărescu un dos de palmă […]

 • Cinci ani de singurătate

  12 noiembrie 2019

  “Politicienii sînt ca scutecele. Trebuie schimbați des și din același motiv.” Vechiul aforism, atribuit lui Mark Twain, n-are trecere la români. Președintele României se schimbă doar o dată la zece […]

 • Barna, puntea suspinelor

  12 noiembrie 2019

  USR, alături de PLUS, părea să se poată transforma într-un partid important. Nu atât de important încât să conducă, prea curând, singur, dar suficient de important încât să înceapă să […]