Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din tinerețea lui Alexandru Cumpănașu

Zoom Momente esențiale din tinerețea lui Alexandru Cumpănașu

1981 – Vine pe lume Alexandru Cumpănașu, într-o maternitate non-guvernamentală care avea ca obiect de activitate implementarea de noi oameni în cadrul societății. Atunci când a văzut prima oară lumina zilei, Cumpănașu a intuit imediat că la mijloc e o întreagă rețea și că societatea nu funcționează așa, la voia întâmplării.

1982 – Micul Cumpănașu spune primele lui cuvinte: “Sunt interese mari la mijloc”.

1988 – Se pare că mereu când făcea vreo boroboață, Cumpănașu dădea vina pe mafia transpartinică și pe instituțiile de forță, care-s mână-n mână cu interlopii și de-aia au reușit să spargă geamul de la baie cu o minge de fotbal, făcând să pară că autorul a fost el.

1989 – Deși încă un copil, Cumpănașu vine cu o teorie a conspirației foarte interesantă: cică în spatele Securității s-ar afla, de fapt, structuri ale statului român.

1995 – Studiază romanul Baltagul și ia o notă de 10 la română după ce argumentează foarte convingător că ucigașul lui Nechifor Lipan n-a acționat de unul singur, ci făcea parte dintr-o rețea internațională de trafic de carne vie de oaie.

1996 – Profa de matematică îi dă să rezolve, pentru vacanța de vară, o culegere groasă plină de probleme. Blazat și revoltat, Cumpănașu îi spune profesoarei că problemele ar fi mult mai puține dacă n-ar fi atâta corupție în instituțiile statului.

1997 – Alexandru Cumpănașu cunoaște fiorii primei iubiri: o fată, Maria, căreia lui îi plăcea să-i zică Mafia, pentru că mereu când vorbea de mafie se aprindea foarte tare și devenea extrem de pasional.

1999 – Dă examenul de Bac. La proba orală de limba română, subiectul care-i pică e să intre în direct la o televiziune de știri și să vorbească liber pe o temă de actualitate, eventual profitând de o tragedie din familie pentru a-și construi capital politic.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]

 • Nu-l deranjați pe mandolinist!

  19 mai 2020

  Ludovic Orban s-a trezit, fără voia nimănui, un soi de stăpân absolut al României pe durata stării de urgență și, mai nou, pe durata stării de alertă. Din angajatul fictiv […]

 • Sfînta Mona

  12 mai 2020

  Săptămîna trecută, la Ateneu, a avut loc congresul băutorilor de spirt medicinal din România, cu ocazia însființirii celor doisprezece martiri căzuți la datorie într-o singură zi după ce s-au împărtășit […]

 • Sfînta prostie și păcătoasa fecioară din Luxemburg

  12 mai 2020

  Pe lista templelor prostești, ridicate de români unor zeități greșite, pe locul doi, după edificiul cu nume de cod Petrov, vine sanctuarul Laurei Codruța Kövesi. Închinători aiurea s-au mai găsit […]