Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din tinerețea lui Alexandru Cumpănașu

Zoom Momente esențiale din tinerețea lui Alexandru Cumpănașu

1981 – Vine pe lume Alexandru Cumpănașu, într-o maternitate non-guvernamentală care avea ca obiect de activitate implementarea de noi oameni în cadrul societății. Atunci când a văzut prima oară lumina zilei, Cumpănașu a intuit imediat că la mijloc e o întreagă rețea și că societatea nu funcționează așa, la voia întâmplării.

1982 – Micul Cumpănașu spune primele lui cuvinte: “Sunt interese mari la mijloc”.

1988 – Se pare că mereu când făcea vreo boroboață, Cumpănașu dădea vina pe mafia transpartinică și pe instituțiile de forță, care-s mână-n mână cu interlopii și de-aia au reușit să spargă geamul de la baie cu o minge de fotbal, făcând să pară că autorul a fost el.

1989 – Deși încă un copil, Cumpănașu vine cu o teorie a conspirației foarte interesantă: cică în spatele Securității s-ar afla, de fapt, structuri ale statului român.

1995 – Studiază romanul Baltagul și ia o notă de 10 la română după ce argumentează foarte convingător că ucigașul lui Nechifor Lipan n-a acționat de unul singur, ci făcea parte dintr-o rețea internațională de trafic de carne vie de oaie.

1996 – Profa de matematică îi dă să rezolve, pentru vacanța de vară, o culegere groasă plină de probleme. Blazat și revoltat, Cumpănașu îi spune profesoarei că problemele ar fi mult mai puține dacă n-ar fi atâta corupție în instituțiile statului.

1997 – Alexandru Cumpănașu cunoaște fiorii primei iubiri: o fată, Maria, căreia lui îi plăcea să-i zică Mafia, pentru că mereu când vorbea de mafie se aprindea foarte tare și devenea extrem de pasional.

1999 – Dă examenul de Bac. La proba orală de limba română, subiectul care-i pică e să intre în direct la o televiziune de știri și să vorbească liber pe o temă de actualitate, eventual profitând de o tragedie din familie pentru a-și construi capital politic.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]