Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din tinerețea lui Florin Vasile Cîțu

Zoom Momente esențiale din tinerețea lui Florin Vasile Cîțu

1972 – Florin Cîțu vede pentru prima oară lumina zilei, într-o maternitate libertariană din Râmnicu Vâlcea. El ieșea în evidență printre ceilalți nou-născuți pentru că purta niște scutece de piele cu capse și, atunci când plângea, nu se-nțelegea prea clar ce vrea să zică.

1979 – Începe să frecventeze cursurile unei școli generale. El nu e de acord ca învățătoarea să nu-mpartă notele după cum crede ea că merită fiecare elev și propune ca elevii să-și negocieze individual notele. Potrivit lui Cîțu, o notă este corectă dacă e acceptată de ambele părți și consfințită printr-un contract.

1983 – Scrie o compunere despre cum a investit bani pe piața financiară în timpul vacanței de vară.

1987 – Cîțu e singurul elev care se declară de acord cu uniformele școlare, pentru că și idolii lui, cântăreții de heavy metal, se-mbracă la fel.

1989 – În zilele tulburi ale Revoluției, Cîțu îi sugerează lui Ceaușescu să limiteze libertatea de mișcare după ora 8 seara, ca să nu mai aibă probleme cu revoluționarii, și să închidă magazinele la ora 6, dacă tot nu găsești nimic în ele.

1991 – Lui Cîțu îi pică la examenul de Bac exact subiectul pe care-l știa cel mai bine: asistența socială din Povestea unui om leneș, de Ion Creangă.

1996 – Își încheie studiile în științe economice la Grinnel College, în Iowa, SUA. Acolo, el învață cum să facă economie de cuvinte rostite clar atunci când trebuie să mormăie ore întregi.

2001 – Se angajează ca economist la Banca Națională a Noii Zeelande, după ce e singurul loc de muncă unde e primit la birou cu geacă de piele, inclusiv vara, când sunt 36 de grade afară.

1 comentariu

 1. #1

  berbecu’ se crede(a) hacker de valcele h3h3

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Norocul rîmă-n soarele cu pete

  13 aprilie 2021

  Norocul rîmă-n soarele cu pete precum un porc umflat cu diamante, cum l-aș ademeni-n vîrtej și pante spre cocinile sfinte să se-mbete, frică îmi e să nu ne creadă plante […]

 • Boala băncii nebune

  13 aprilie 2021

  România a împrumutat săptămîna trecută 3,5 miliarde de euro de pe ceea ce Guvernul numește „piețele externe“. Aceste piețe puteau să fie și interne, fiindcă ele reprezintă, de fapt, băncile-mamă […]

 • Prizonierii lui 5%

  13 aprilie 2021

  936.864 de români au votat, în decembrie 2020, cu alianța USR-PLUS pentru Senat și 906.965 de cetățeni români au votat cu alianța USR-PLUS pentru Camera Deputaților. Nici măcar 5% din […]

 • Rugăciunea preafrumoasei blondine către jandarmul călare pe situație

  6 aprilie 2021

  Motto: ,,Nu pot, nu pot, fată mare, Că mi-e murgul slab de șale“ Stimată și iubită, în veci, Jandarmerie, te rog să-mi pui cătușele și mie. Și fiindcă disperarea mă […]

 • Miracolul prostiei românești

  6 aprilie 2021

  Pentru o clipă s-ar fi putut crede că Iohannis revine din lunga stare vegetală, că transformarea dulapului în om, pe care alchimiștii au negat-o veacuri la rînd, se petrece chiar […]